Reklama
Reklama
Fazolový salát
Fotogalerie:

Fazolový salát

Miloslava Macků

Dobříš
Vařit se učím od maminky dva roky a už mám docela v naší rodině úspěch. Mojí specialitou je fazolový salát, který se chystám naservírovat i naší návštěvě ze zahraničí a doufám, že jí zachutná.
Miloslava Macků, Dobříš

Ingredience

  • 250 g fazole červené
  • pepř
  • 1 kelímek smetana zakysaná
  • sůl
  • tymián

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Fazole namočíme přes noc do vody, kam nasypeme jednu lžíci sušeného tymiánu, aby fazole nenadýmaly.
  2. krok2
    Vodu z hrnce, kde se fazole máčely neslíváme, ale  v témže hrnci fazole i vaříme do změknutí. Až po uvaření slijeme vodu a fazole propláchneme vodou z kohoutku, aby se odplavily kousky tymiánu.
  3. krok3 Propláchnuté fazole smícháme se zakysanou smetanou.
  4. Vše nakonec dochutíme solí a pepřem a promícháme. Podáváme nejlépe s celozrnným pečivem.

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza jako štrúdl

Pizza jako štrúdl

Na pizzu můžeme použít i těsto na tažený závin bez kvasnic. Kateřina ...
Za pár korun /05.11.15
Párkové rizoto po provensálsku

Párkové rizoto po provensálsku

Jednoduchý‚ rychlý a levný recept pro časté využití. V naší rodině velmi ...
Za pár korun /12.06.12
Brokolicová polévka se slaninou

Brokolicová polévka se slaninou

Pro zahřátí

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /27.01.18
Květákovo-houbový mozeček

Květákovo-houbový mozeček

Udělej si vydatnou večeři.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /18.09.16
Celerové jednohubky

Celerové jednohubky

Tvoji hosté jistě pomazánku pochválí.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /22.01.09
Vaječné řízky

Vaječné řízky

Často je dělám synovi k večeři.

Zbyšek Kratochvíl, Ústí nad Labem

Za pár korun /05.04.16
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama