Reklama
Fazolová polévka s nudličkami ( Huštěnovická )
Fotogalerie:

Fazolová polévka s nudličkami ( Huštěnovická )

Ladislav Vesecký
Ladislav Vesecký
Zlaté Hory v Jeseníkách

Oblíbená lokální specialitka. 

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory v Jeseníkách

Ingredience

  • 1 hrnek fazole
  • 100 g špek
  • 1 klobáska
  • 1 mrkev
  • sůl, vegeta
  • 1 lžíce hladká mouka
  • majoránka, libeček

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si necháme přes noc namočené fazolky. Na druhý den dáme do 2 litrového hrnce, nalijeme vodu a dáme vařit. Hned přidáme trochu pepře a hrst majoránky v ruce rozdrcené. Po změknutí přidáme nastrouhanou mrkev na hrubo. Zhotovíme zásmažku ze špeku, klobásky pokrájené na drobné kousky a sádla nebo oleje. Po zhnědnutí na světle hnědou barvu polévku zasmažíme. Přidáme špetku vegety, libeček na chuť ještě majoránku a necháme chvíli povařit. Do hotové polévky přidáme asi 1 – 2 lžíce uvařených domácích nudlí. Podáváme samotné, nebo s bílým pečivem.
  2. Fazolky necháme namočené přes noc. Na druhý den slijeme, dáme do 2 litrového hrnce, nalijeme vodu a vaříme. Přidáme trochu pepře a hrst v ruce rozdrcené majoránky. Po změknutí přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev.

  3. Zhotovíme zásmažku ze špeku, klobásky pokrájené na drobné kousky a sádla nebo oleje. Po zhnědnutí na světle hnědou barvu polévku zasmažíme. Přidáme špetku vegety, libeček, na chuť ještě majoránku a necháme chvíli povařit. Do hotové polévky přidáme asi 1 – 2 lžíce uvařených domácích nudlí.

  4. Podáváme samotné, nebo s bílým pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Fazolová paštika

Fazolová paštika

Stejně se dělá i paštika z kuřecích jater. Kateřina Gajová, Brno
Za pár korun /31.01.14
Obalovaný starší chléb

Obalovaný starší chléb

Ochutnej dobrotu ze včerejšího chleba.
Hana Hlubučková, Hradec Králové
Za pár korun /03.04.09
Vaječná pomazánka s rajčaty

Vaječná pomazánka s rajčaty

Chvíli jej nechávám chladit.

Naďa Šejblová, Háj u Duchcova

Za pár korun /11.02.17
Hrachový krém

Hrachový krém

Hrachový krém je vynikající polévka, která je vhodná k podzimnímu sychravému počasí,...

Za pár korun /29.09.12
Bramborové vějířky se slaninou

Bramborové vějířky se slaninou

Jestliže připravujeme tyto brambory‚ musíme mít šikovné prsty a trochu ...
Za pár korun /31.05.10
Řepový salát

Řepový salát

Rodina mě za něj nikdy nezapomene pochválit.
Simona Nováčková, Praha
Za pár korun /10.03.10
 

Nejnovější

Pestré tortellini

Pestré tortellini

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ...
Škola vaření /23.04.17
Rýžová kaše

Rýžová kaše

Pár jahod nechávám na ozdobu.

Jaroslava Hrubá, Olomouc

Vaříme express /23.04.17
Skleněné nudle se špenátem

Skleněné nudle se špenátem

Jídla inspirovaná čínskou kuchyní u nás patří k nejoblíbenějším.

Eva ...

Vaříme express /23.04.17
Špagety s kapary

Špagety s kapary

Výborná večeře, která je hotová za chvíli.

Eva Rychlá, Jestřebí

Vaříme express /23.04.17
Sněhové peřinky v krému

Sněhové peřinky v krému

Noky dáme na talíř s krémem a ozdobíme karamelem.

Romana Rubášová, Klatovy

...
Sladký život /23.04.17
Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Před podáváním dobře vychladíme.

Iva Trhoňová, Mouchnice

Sladký život /23.04.17
Palačinky s překvapením

Palačinky s překvapením

Velmi lahodný dezert.

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /22.04.17
Piškotový nepečný dort

Piškotový nepečný dort

Tento recept je jednoduchý‚ rychlý a výsledek stojí za to.

Adriana ...

Vaříme express /22.04.17
Těstoviny s lilkem

Těstoviny s lilkem

Lilky a cukety s oblibou používám, skvěle ladí s chutí česneku a různých bylinek.

...
Vaříme express /22.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama