Reklama
Fazolová polévka s nudličkami ( Huštěnovická )
Fotogalerie:

Fazolová polévka s nudličkami ( Huštěnovická )

Ladislav Vesecký
Ladislav Vesecký
Zlaté Hory v Jeseníkách

Oblíbená lokální specialitka. 

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory v Jeseníkách

Ingredience

  • 1 hrnek fazole
  • 100 g špek
  • 1 klobáska
  • 1 mrkev
  • sůl, vegeta
  • 1 lžíce hladká mouka
  • majoránka, libeček

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si necháme přes noc namočené fazolky. Na druhý den dáme do 2 litrového hrnce, nalijeme vodu a dáme vařit. Hned přidáme trochu pepře a hrst majoránky v ruce rozdrcené. Po změknutí přidáme nastrouhanou mrkev na hrubo. Zhotovíme zásmažku ze špeku, klobásky pokrájené na drobné kousky a sádla nebo oleje. Po zhnědnutí na světle hnědou barvu polévku zasmažíme. Přidáme špetku vegety, libeček na chuť ještě majoránku a necháme chvíli povařit. Do hotové polévky přidáme asi 1 – 2 lžíce uvařených domácích nudlí. Podáváme samotné, nebo s bílým pečivem.
  2. Fazolky necháme namočené přes noc. Na druhý den slijeme, dáme do 2 litrového hrnce, nalijeme vodu a vaříme. Přidáme trochu pepře a hrst v ruce rozdrcené majoránky. Po změknutí přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev.

  3. Zhotovíme zásmažku ze špeku, klobásky pokrájené na drobné kousky a sádla nebo oleje. Po zhnědnutí na světle hnědou barvu polévku zasmažíme. Přidáme špetku vegety, libeček, na chuť ještě majoránku a necháme chvíli povařit. Do hotové polévky přidáme asi 1 – 2 lžíce uvařených domácích nudlí.

  4. Podáváme samotné, nebo s bílým pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilek v česnekovém těstíčku

Lilek v česnekovém těstíčku

Vyzkoušela jsem těstíčko místo strouhanky. Jana Remková, Orlová
Za pár korun /10.09.10
Domácí tyčinky s mákem

Domácí tyčinky s mákem

Dospělým k vínu, dětem na mlsání...

Petra Ferštlová, Rakovník


Za pár korun /31.12.15
Cibulové rohlíčky

Cibulové rohlíčky

Upečeno podle receptu

Běly Gruberové z Vyškova

Za pár korun /22.03.18
Bramborovo-celerový salát s majolkou

Bramborovo-celerový salát s majolkou

Celer bývá neprávem opomíjenou zeleninou.

Hana Kocourková, Liberec

Za pár korun /05.02.17
Pizza jako štrúdl

Pizza jako štrúdl

Na pizzu můžeme použít i těsto na tažený závin bez kvasnic.

Kateřina ...

Za pár korun /05.11.15
Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami

Chutná, levná, ale i zdravá bramborová polévka, která patří k našim oblíbeným.

...

Za pár korun /18.01.13
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama