Reklama
Reklama
Fazolová polévka s nudličkami ( Huštěnovická )
Fotogalerie:

Fazolová polévka s nudličkami ( Huštěnovická )

Ladislav Vesecký
Ladislav Vesecký
Zlaté Hory v Jeseníkách

Oblíbená lokální specialitka. 

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory v Jeseníkách

Ingredience

  • 1 hrnek fazole
  • 100 g špek
  • 1 klobáska
  • 1 mrkev
  • sůl, vegeta
  • 1 lžíce hladká mouka
  • majoránka, libeček

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si necháme přes noc namočené fazolky. Na druhý den dáme do 2 litrového hrnce, nalijeme vodu a dáme vařit. Hned přidáme trochu pepře a hrst majoránky v ruce rozdrcené. Po změknutí přidáme nastrouhanou mrkev na hrubo. Zhotovíme zásmažku ze špeku, klobásky pokrájené na drobné kousky a sádla nebo oleje. Po zhnědnutí na světle hnědou barvu polévku zasmažíme. Přidáme špetku vegety, libeček na chuť ještě majoránku a necháme chvíli povařit. Do hotové polévky přidáme asi 1 – 2 lžíce uvařených domácích nudlí. Podáváme samotné, nebo s bílým pečivem.
  2. Fazolky necháme namočené přes noc. Na druhý den slijeme, dáme do 2 litrového hrnce, nalijeme vodu a vaříme. Přidáme trochu pepře a hrst v ruce rozdrcené majoránky. Po změknutí přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev.

  3. Zhotovíme zásmažku ze špeku, klobásky pokrájené na drobné kousky a sádla nebo oleje. Po zhnědnutí na světle hnědou barvu polévku zasmažíme. Přidáme špetku vegety, libeček, na chuť ještě majoránku a necháme chvíli povařit. Do hotové polévky přidáme asi 1 – 2 lžíce uvařených domácích nudlí.

  4. Podáváme samotné, nebo s bílým pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové bulky

Sýrové bulky

Pomáhám babičce při pečení. Vítek Voleman, Praha
Za pár korun /23.01.16
Mrkvové jednohubky

Mrkvové jednohubky

Mrkvový salát patří k našim nejoblíbenějším pochoutkám, hlavně ho má rád ...
Za pár korun /18.08.08
Křupavý zelný salát

Křupavý zelný salát

Lehký na léto, plný vitaminů na zimu.
Veronika Svitáková, Liberec
Za pár korun /22.12.10
Cibule v těstíčku

Cibule v těstíčku

Jednodušší a hlavně lacinější jídlo už ani nemůže být. Zkus ho taky.

...

Za pár korun /08.03.14
Mušle plněné tvarohem

Mušle plněné tvarohem

S cibulkou a smetanou jsou velmi lahodné.
Milena Bradáčová, Sedlec
Za pár korun /21.04.10
Rigattoni s fazolemi

Rigattoni s fazolemi

Můžeme použít i celozrnné těstoviny.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /09.03.13
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama