Reklama
Fazolová polévka s nudličkami ( Huštěnovická )
Fotogalerie:

Fazolová polévka s nudličkami ( Huštěnovická )

Ladislav Vesecký
Ladislav Vesecký
Zlaté Hory v Jeseníkách

Oblíbená lokální specialitka. 

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory v Jeseníkách

Ingredience

  • 1 hrnek fazole
  • 100 g špek
  • 1 klobáska
  • 1 mrkev
  • sůl, vegeta
  • 1 lžíce hladká mouka
  • majoránka, libeček

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si necháme přes noc namočené fazolky. Na druhý den dáme do 2 litrového hrnce, nalijeme vodu a dáme vařit. Hned přidáme trochu pepře a hrst majoránky v ruce rozdrcené. Po změknutí přidáme nastrouhanou mrkev na hrubo. Zhotovíme zásmažku ze špeku, klobásky pokrájené na drobné kousky a sádla nebo oleje. Po zhnědnutí na světle hnědou barvu polévku zasmažíme. Přidáme špetku vegety, libeček na chuť ještě majoránku a necháme chvíli povařit. Do hotové polévky přidáme asi 1 – 2 lžíce uvařených domácích nudlí. Podáváme samotné, nebo s bílým pečivem.
  2. Fazolky necháme namočené přes noc. Na druhý den slijeme, dáme do 2 litrového hrnce, nalijeme vodu a vaříme. Přidáme trochu pepře a hrst v ruce rozdrcené majoránky. Po změknutí přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev.

  3. Zhotovíme zásmažku ze špeku, klobásky pokrájené na drobné kousky a sádla nebo oleje. Po zhnědnutí na světle hnědou barvu polévku zasmažíme. Přidáme špetku vegety, libeček, na chuť ještě majoránku a necháme chvíli povařit. Do hotové polévky přidáme asi 1 – 2 lžíce uvařených domácích nudlí.

  4. Podáváme samotné, nebo s bílým pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Studentský bulgur

Studentský bulgur

Jako studentka dávám přednost pokrmům, které nejsou náročné na přípravu. Anežka ...
Za pár korun /22.05.13
Hrašenky

Hrašenky

Můžeš je podávat s dresinkem.

Jana Škvařilová, Brno


Za pár korun /27.10.15
Palačinky s lesní náplní

Palačinky s lesní náplní

Majonézové palačinky se více hodí ke slaným pokrmům.

Kristýna Válová, Ústí ...

Za pár korun /19.09.17
Pórková polévka

Pórková polévka

V naší rodině je velmi oblíbená.

Hana Šverclová, Praha

Za pár korun /22.02.15
Drožďová polévka

Drožďová polévka

Je zdravá a moje rodina si na ní ráda pochutná.
Lucie Žemličková, Praha
...
Za pár korun /20.10.09
Rybíz a la brusinky

Rybíz a la brusinky

Bez této dobroty se u nás neobejde žádná porce svíčkové.
Za pár korun /16.05.12
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama