Jeden z tipů, jak zpracovat úrodu dýní.
Nikol Petrů, Štarnov
Ingredience
- 500 g dýně
- 1 lžíce med
- 2 vejce
- 1 skořicový cukr
- špetka zázvoru a nastrouhaného muškátového oříšku
- troška másla nebo rostlinného tuku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oloupanou dýni nakrájíme na kostičky a uvaříme. Změklou dýni či okapaný kompot rozmixujeme nebo protřeme sítem. Přidáme med, rozšlehaná vejce, skořicový cukr, zázvor, muškátový oříšek a dobře promícháme.
-
Ohnivzdorné kompotové misky, silně potřené máslem nebo tukem, naplníme dýňovou směsí a v mírně předehřáté troubě pečeme pudink do zhoustnutí.
-
Hotovou pochoutku můžeme ozdobit šlehačkou a strouhanou čokoládou.