Reklama
Dýně hokaido pečená s brambory
Fotogalerie:

Dýně hokaido pečená s brambory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zkus k dýni přidat také trochu krájených rajčat. Směs bude pěkně barevná.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 1 menší dýně hokaido
  • 4-5 brambor
  • 2-3 lžíce sušené hlívy ústřičné v prášku
  • podle potřeby sůl
  • trocha tymiánu
  • trocha olivového oleje

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Dýni omyjeme a pokrájíme na osminky. Brambory omyjeme kartáčkem a pokrájíme na půlky nebo na čtvrtky. Sušenou hlívu ústřičnou promícháme se solí a s čerstvým tymiánem. Můžeme přidat i trochu pepře.

  2. 2. Brambory vložíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme polovinou připravené směsí z hlívy, zakapeme olejem a dáme zapéct pod gril. Když jsou brambory poloměkké, přidáme k bramborám stejně okořeněnou dýni. Společně dopečeme. Podáváme s toasty nebo samotné jen jako chuťovku.

Pošli recept! - Speciál - Cukety, rajčata a dýně (19.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karbanátky z mrkve

Karbanátky z mrkve

Můj manžel není příliš náročný a to, že nemáme na stole denně maso, mu ...
Za pár korun /06.03.14
Drožďová pochoutka s pórkem a ředkvičkami

Drožďová pochoutka s pórkem a ředkvičkami

Nezapomeň dobře vyvětrat – droždí se při restování velmi výrazně rozvoní.

Jana ...

Za pár korun /17.09.16
Zapékané papriky

Zapékané papriky

Výborná letní večeře.
Aneta Vavrová, Hradec Králové
Za pár korun /25.10.11
Nouzová polévka

Nouzová polévka

Je výborná, rychlá a u nás velmi oblíbená.

Hana Doležalová, Třebíč

Za pár korun /28.02.15
Salát z růžovek

Salát z růžovek

Chutná jako rybí salát, je rychlý, levný a velice dobrý.

Marie Sedláčková, ...

Za pár korun /16.08.15
Naložený česnek

Naložený česnek

Stroužky sněz a olej využij při vaření.
Martin Drbošal, Brno
Za pár korun /06.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu