Zkus k dýni přidat také trochu krájených rajčat. Směs bude pěkně barevná.
Ivana Černá, Praha
Ingredience
- 1 menší dýně hokaido
- 4-5 brambor
- 2-3 lžíce sušené hlívy ústřičné v prášku
- podle potřeby sůl
- trocha tymiánu
- trocha olivového oleje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Dýni omyjeme a pokrájíme na osminky. Brambory omyjeme kartáčkem a pokrájíme na půlky nebo na čtvrtky. Sušenou hlívu ústřičnou promícháme se solí a s čerstvým tymiánem. Můžeme přidat i trochu pepře.
-
2. Brambory vložíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme polovinou připravené směsí z hlívy, zakapeme olejem a dáme zapéct pod gril. Když jsou brambory poloměkké, přidáme k bramborám stejně okořeněnou dýni. Společně dopečeme. Podáváme s toasty nebo samotné jen jako chuťovku.