Reklama
Drožďová polévka
Fotogalerie:

Drožďová polévka

Lucie Žemličková

Praha
Je zdravá a moje rodina si na ní ráda pochutná.
Lucie Žemličková, Praha

Ingredience

  • 1 lžíce olej
  • 1/2 cibule
  • 2 kostky droždí
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanka
  • na ozdobu petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na tuku osmažíme cibulku‚ přidáme droždí a mícháme‚ dokud se nerozpustí. Potom zalijeme vodou (asi 1 litr). Osolíme, opepříme a pomalu vaříme.
  2. Do hrnečku dáme vejce a zahustíme strouhankou. Lžičkou nabíráme hromádky a dáváme je do vroucí polévky. Vaříme asi 5 minut. Nakonec ochutíme petrželkou nebo pažitkou.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažák v bramboráku

Smažák v bramboráku

Výborný a sytý bramborák se sýrovým překvapením. Veronika Jakubková, Česká ...
Za pár korun /16.06.12
Palačinky s pěnou

Palačinky s pěnou

Nestihneš je ani ochutnat, hned zmizí.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /08.06.16
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Co si hodovníci neodnesli, to zužitkuji.
Hana Viková, Jince
Za pár korun /01.08.11
Kulajda

Kulajda

Velice chutná a vydatná polévka.

Jana Sohlichová, Lipník nad Bečvou

Za pár korun /12.07.13
Chlebové „bramboráčky“

Chlebové „bramboráčky“

Návod, jak se zbavíit tvrdšího chleba!
Petr Vozihnoj, Šumperk
Za pár korun /04.08.11
Zavařená ačokča

Zavařená ačokča

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /06.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu