Reklama
Domácí tyčinky s mákem
Fotogalerie:

Domácí tyčinky s mákem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dospělým k vínu, dětem na mlsání...

Petra Ferštlová, Rakovník


Ingredience

  • 350 g polohrubá mouka
  • 150 g celozrnná mouka
  • 120 g máslo
  • 1 žloutek
  • 35 g droždí
  • 250 ml mléko
  • 5 g sůl
  • 5 g cukr
  • 1 vejce na potření
  • Na posypání:
  • trocha máku
  • 1 hrstka hrubá sůl

Doba přípravy

Počet porcí

30-50

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, nenecháváme kynout. Tvoříme válečky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. 

  2. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme mákem a hrubou solí. Pečeme při 180–200 °C 15–20 minut.

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná pomazánka s rajčaty

Vaječná pomazánka s rajčaty

Chvíli jej nechávám chladit. Naďa Šejblová, Háj u Duchcova
Za pár korun /11.02.17
Zázvorový čaj

Zázvorový čaj

Když jsem nachlazená, zachrání mě zázvorový čaj. Zažene kašel a posílí imunitu.
Za pár korun /18.02.12
Bramborovo-celerový salát s majolkou

Bramborovo-celerový salát s majolkou

Celer bývá neprávem opomíjenou zeleninou.

Hana Kocourková, Liberec

Za pár korun /05.02.17
Koprová polévka

Koprová polévka

Hustá a dobrá.
Alena Trnečková, Mostkovice
Za pár korun /13.10.11
Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Pikantní a osvěžující.

Alena Hanáková, Katusice

Za pár korun /03.02.17
Sóba po našem

Sóba po našem

Recept pochází z Japonska a v originální verzi se používají pohankové ...

Za pár korun /06.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu