Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 60
Do hodiny Velmi snadné na 40 tyček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2423 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 290 g
Tuky 93 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte je jen tak k televizi, jako pohoštění pro návštěvu nebo třeba jako přílohu k polévce.

Suroviny

droždí ½ kostky
20 g, nadrobené
+ na podsypání
mouka pšeničná celozrnná hladká 200 g
olej 3 PL
+ na vymazání mísy
sůl 1 ČL
na potření
mák celý 100 g
na posypání
sůl vločková
na posypání

Postup

1

V míse smíchejte 200 ml vlažné vody, cukr a droždí. Pak přidejte 2 hrstky mouky a nechte 10 minut stát, aby droždí vzešlo. Vmíchejte ještě 100 ml vody a olej.

2

V jiné míse smíchejte zbývající mouku se solí. Mouku postupně vešlehávejte do tekuté směsi. Až to dál nepůjde, nasypte zbývající mouku na vál a na ni vyklopte těsto. Těsto zpracovávejte rukama, dokud mouku nepojme (můžete také použít hnětač), asi 8 minut.

3

Těsto dejte do olejem vymazané mísy a zakryjte. Nechte asi půl hodiny kynout. Mezitím zahřejte troubu na 190 °C.

4

Na pomoučněné ploše těsto nakrájejte na zhruba 40 stejně velkých kousků a rozválejte na tyčky silné jako tužka a dlouhé jako kratší strana plechu.

5

Tyčky naskládejte kousek od sebe na plechy vyložené pečicím papírem, potřete bílkem a posypte mákem a solí. Pečte v předehřáté troubě dozlatova, asi 20–25 minut.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč