do obchodu. A jejich chuť je výjimečná!
Ingredience
- Těsto:
- 300 g mouka hladká
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička sůl
- 1 lžička cukr krupice
- 1 lžička kari
- 1 lžička bylinky provensálské
- 250 g tvaroh měkký
- 50 g máslo
- 2 lžíce semínka lňená
- mléko na potření
- Ozdoba:
- semínka lňená
- 1 hrst sůl hrubá
- semínka sezamová
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Všechny sypké přísady důkladně promícháme, přidáme tvaroh, rozpuštěné máslo a prohněteme v hladké těsto, které rozdělíme na 8 dílků.
-
Z každého kousku vytvoříme kuličku. Houstičky dáme na plech vyložený pečicím papírem a každou navrchu nařízneme do kříže. Dále potřeme mlékem a posypeme semínky a solí.
-
Pečeme při 175 °C přibližně 20 minut.
TIP: Pečivo necháme před uskladněním vychladnout, aby nenavlhlo od páry. Poté je přemístíme na uzavřené místo. Nevhodné je skladování na ledničce, protože ta sálá teplo a pečivo pak rychleji tvrdne.