Reklama
Reklama
Domácí polévkové nudle s překvapením uvnitř
Fotogalerie:

Domácí polévkové nudle s překvapením uvnitř

Jitka Trnová

Šumperk
Chutnají skvěle s kuřecím, slepičím nebo hovězím vývarem.
Jitka Trnová, Šumperk

Ingredience

  • 150 g mouka hladká
  • na vysypání mouka hladká
  • 1 vejce
  • 1 lžíce houby sušené
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na vál nasypeme mouku, uděláme v ní důlek a vklepneme do něj vejce. Přidáme houby rozkrájené na malé kousky, osolíme a opepříme.Vidličkou a potom ručně zpracujeme těsto.
  2. krok2 Až je těsto hladké, rozdělíme je na dva bochánky. Každý rozválíme na plát silný asi 1 mm. Necháme proschnout na utěrce 1 až 2 hodiny podle teploty a vlhkosti okolí. Pláty rozkrájíme na co nejtenčí nudle. Můžeme je ihned použít do polévky a zavařit.
     
    TIP: Zbytek nudlí, které hned nespotřebuješ, ulož do uzavřené, nejlépe skleněné nádoby. Máš je připravené napříště.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špekouni v plamenech

Špekouni v plamenech

Jsou trochu ostřejší, a to nám právě chutná. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /19.01.13
Mražený domácí bujon

Mražený domácí bujon

Bez zeleniny se v kuchyni neobejdu.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /26.09.15
Brokolicová polévka se slaninou

Brokolicová polévka se slaninou

Pro zahřátí

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /27.01.18
Fazolová polévka s nudličkami ( Huštěnovická )

Fazolová polévka s nudličkami ( Huštěnovická )

Oblíbená lokální specialitka. 

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory v Jeseníkách

Za pár korun /11.10.12
Houbový guláš

Houbový guláš

Máme ho nejraději z pravých hřibů.
Ivana Machková, Frýdek-Místek
Za pár korun /13.10.11
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Rychlá, levná a fakt dobrá svačinka.
Jaroslav Čižinský,
Žďár nad Metují
Za pár korun /09.11.10
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama