Reklama
Domácí polévkové nudle s překvapením uvnitř
Fotogalerie:

Domácí polévkové nudle s překvapením uvnitř

Jitka Trnová

Šumperk
Chutnají skvěle s kuřecím, slepičím nebo hovězím vývarem.
Jitka Trnová, Šumperk

Ingredience

  • 150 g mouka hladká
  • na vysypání mouka hladká
  • 1 vejce
  • 1 lžíce houby sušené
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na vál nasypeme mouku, uděláme v ní důlek a vklepneme do něj vejce. Přidáme houby rozkrájené na malé kousky, osolíme a opepříme.Vidličkou a potom ručně zpracujeme těsto.
  2. krok2 Až je těsto hladké, rozdělíme je na dva bochánky. Každý rozválíme na plát silný asi 1 mm. Necháme proschnout na utěrce 1 až 2 hodiny podle teploty a vlhkosti okolí. Pláty rozkrájíme na co nejtenčí nudle. Můžeme je ihned použít do polévky a zavařit.
     
    TIP: Zbytek nudlí, které hned nespotřebuješ, ulož do uzavřené, nejlépe skleněné nádoby. Máš je připravené napříště.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Višňová bowle

Višňová bowle

Nemůže chybět na dobré party... Milena Jirková, Přelouč
Za pár korun /12.12.08
Houbový guláš

Houbový guláš

Máme ho nejraději z pravých hřibů.
Ivana Machková, Frýdek-Místek
Za pár korun /13.10.11
Citrónová polévka

Citrónová polévka

Polévku můžeme ozdobit krutony.

Ludmila Velasová, Pěnčín

Za pár korun /27.01.13
Velikonoční slané chuťovky

Velikonoční slané chuťovky

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /21.03.18
Snídaňová omeleta

Snídaňová omeleta

Přikusuj celozrnné pečivo.

Radka Remešová, Hradec Králové

Za pár korun /04.04.16
Pečené brambory

Pečené brambory

Pro děti brambory vykroj třeba formičkou.
Olga Kurzová, Blatná
Za pár korun /06.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu