Ingredience
- 20 g droždí
- 200 ml mléko
- 1 lžička cukr krupice
- 250 g mouka hladká
- 1/2 lžičky sůl
- 40 ml olej
- 5 stroužků česnek
- špetka kmín drcený
- 1 lžíce kečup
- hrst sýr strouhaný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Připravíme kvásek z droždí‚ 1 lžíce cukru‚ 2 lžic mouky a 50 ml mléka. Asi 15 minut vyčkáme. Přidáme zbylé mléko‚ mouku‚ sůl a vypracujeme těsto. Nesmí se lepit.
-
Z těsta připravíme 4–5 bochánků. Necháme je opět asi 20 minut kynout. Pak z nich vytvarujeme placky, které vidličkou propícháme.
-
Každou smažíme na pánvi dozlatova. Hotovou potřeme česnekem smíchaným s kmínem a lžičkou oleje, kečupem a posypeme sýrem.