Reklama
Domácí jablečný čaj
Fotogalerie:

Domácí jablečný čaj

Jaroslava Pourová

Praha
Lahodný nápoj, kerý tě zahřeje i osvěží.
Jaroslava Pourová, Praha

Ingredience

  • ue 3-4 plodů slupky z jablek
  • 1 l voda
  • trocha na oslazení med
  • pár kapek citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Když při pečení moučníku potřebujeme oloupaná jablka, slupky rozhodně nevyhazujeme. Dá se z nich uvařit lahodný čaj.
  2. Slupky ze 3–4 jablek povaříme zhruba 10–15 minut v litru vody. Poté necháme vývar asi 15–20 minut stát, aby se slupky dokonale vy­louhovaly. Potom ho scedíme a můžeme podávat.
  3. Čaj lze dochutit trochou medu či citronem. Výborný je i vychlazený s pár kostkami ledu.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drožďová polévka

Drožďová polévka

Je zdravá a moje rodina si na ní ráda pochutná. Lucie Žemličková, Praha ...
Za pár korun /20.10.09
Domácí polévkové nudle s překvapením uvnitř

Domácí polévkové nudle s překvapením uvnitř

Chutnají skvěle s kuřecím, slepičím nebo hovězím vývarem.
Jitka Trnová, ...
Za pár korun /09.12.10
Bramborové vějířky se slaninou

Bramborové vějířky se slaninou

Jestliže připravujeme tyto brambory‚ musíme mít šikovné prsty a trochu ...
Za pár korun /31.05.10
Bramborák do trouby

Bramborák do trouby

Do těsta můžeme vmíchat nakrájenou uzeninu nebo slaninu.

Ivana Bartušková, Luka nad ...

Za pár korun /03.03.15
Šupitalka

Šupitalka

Staročeská polévka z levných surovin.

Anna Ešnerová, Bakov nad Jizerou

Za pár korun /15.02.14
Zapékané papriky

Zapékané papriky

Výborná letní večeře.
Aneta Vavrová, Hradec Králové
Za pár korun /25.10.11
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama