Reklama
Domácí cibulový chléb
Fotogalerie:

Domácí cibulový chléb

Lenka Peterová

Ostrava
Není nad domácí chléb. Jsme schopni sníst ho celý jen tak bez ničeho. 
Lenka Peterová, Ostrava

Ingredience

  • Těsto:
  • 2 hrnky voda vlažná
  • 800 g mouka hladká
  • 4 lžíce mléko
  • 2 lžičky sůl
  • 2 lžičky kmín
  • 2 lžíce olej
  • 3 cibule velká
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukr krupice
  • Ostatní:
  • 1 hrnek voda
  • 2 lžíce ocet

Doba přípravy

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve si připravíme kvásek. Do vlažného sladkého mléka rozdrobíme droždí.
  2. krok2
    Mouku smícháme se solí a kořením, do vzniklé směsi přidáme kvásek. Nakonec přilijeme vlažnou vodu a na kostičky nakrájenou a na oleji osmaženou cibulku. Vypracujeme tužší těsto, které vyklopíme na vál a ještě zpracujeme s trochou mouky tak, aby se nelepilo. Při zapracovávání těsto nehněteme, ale snažíme se do něj dostat vzduch. Necháme 1 hodinu na teplém místě pod utěrkou kynout. 
  3. krok3
    Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a každou propracujeme tak, abychom do ní opět zapracovali vzduch, těsto bude lepší. Vytvarujeme dvě šišky, které položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 20 minut pod utěrkou kynout. Mezitím zapneme troubu a vyhřejeme ji na maximum.
  4. Těsně před vložením chleba do trouby obě šišky zlehka potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě. Chléb pečeme zprudka asi 5 minut, pak snížíme teplotu zhruba na 180 °C a dopékáme dalších 40 minut.
  5. Během pečení chléb pravidelně každých 10 minut potíráme octovou vodou, bude pak mít krásnou zlatavou kůrčičku. Před krájením ho necháme vychladnout.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlebové „bramboráčky“

Chlebové „bramboráčky“

Návod, jak se zbavíit tvrdšího chleba! Petr Vozihnoj, Šumperk
Za pár korun /04.08.11
Loupáky

Loupáky

Čerstvé chutnají  nejen ke snídani.

Svatava Moravcová, Brno

Za pár korun /27.10.13
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Nikdo nepozná, že je v ní červená řepa.

Marie Bártová, Hradec Králové

Za pár korun /05.02.16
Pórková polévka s vejcem

Pórková polévka s vejcem

Báječně zasytí a prohřeje hladový žaludek.
Eva Molnárová, Kralupy
Za pár korun /30.03.10
Rohlíková polévka

Rohlíková polévka

Dělávám ji, když zbude nějaké pečivo, je velice snadná a dobrá.
Helena ...
Za pár korun /19.07.10
 

Nejnovější

Chlebíčky

Chlebíčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /22.11.17
Rybí polévka

Rybí polévka

Tamara Erbenová, Most

Všehochuť /22.11.17
Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Upečeno podle receptu Marty Klimešové z Děčína

Všehochuť /22.11.17
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama