Reklama
Dalamánky
Fotogalerie:

Dalamánky

Lenka Janková

Kopřivnice
Jestli umíš kynuté těsto, jejich příprava tě nezaskočí.
Lenka Janková, Kopřivnice

Ingredience

  • 300 g mouka hladká
  • 1/2 kostky droždí
  • 200 ml pivo černé
  • 2 vejce
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme přikryté v teple asi 45 minut kynout.
  2. Na pomoučeném vále tvoříme bochánky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Necháme ještě asi 20 minut kynout.
  3. Bochánky před pečením můžeme potřít vejcem a posypat semínky – dýňovými‚ sezamovými nebo kmínem a hrubou solí.
  4. Upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlupaté knedlíky z cukety

Chlupaté knedlíky z cukety

Budeš koukat, jak jsou dobré. Hedvika Spurná, Rakovník
Za pár korun /24.08.15
Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha

Za pár korun /19.02.18
Chlebíčky s vajíčkem

Chlebíčky s vajíčkem

Jsou jednoduché, ale každému chutnají.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Za pár korun /18.03.17
Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Tato dobrota je hotová za několik minut.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Za pár korun /06.03.10
Šneci z listového těsta

Šneci z listového těsta

Chutné a rychlé pohoštění pro každou příležitost.
Za pár korun /23.02.09
Krabí polévka

Krabí polévka

Je vynikající a během pár minut hotová.
Michaela Reichlová, Tursko
Za pár korun /17.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu