Reklama
Cukeťák
Fotogalerie:

Cukeťák

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

V létě na chatě ho pečeme každou chvíli.

Michaela Radečková, Pardubice

Ingredience

  • 3 cukety
  • 2 cibule
  • 150 g anglické slaniny v celku
  • 150 g ementálu v celku
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 2–3 vejce
  • podle chuti majoránka
  • 4 stroužky česneku
  • 8 lžic oleje
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

32

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cukety omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, sýr nastrouháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva, vejce, majoránku, prolisovaný česnek, olej, sůl a pepř.

  2. Vše dobře promícháme a směs rovnoměrně rozetřeme na velký plech vyložený pečicím papírem.

  3. Cukeťák pečeme při 200 °C asi 45 minut. Po upečení ho vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a teprve vlažný nakrájíme na kousky. Výborný je i zastudena.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová polévka s česnekem

Cuketová polévka s česnekem

Z této zeleniny lze připravovat leccos. Leona Sasková, Semily
Za pár korun /05.01.17
Salát z růžovek

Salát z růžovek

Chutná jako rybí salát, je rychlý, levný a velice dobrý.

Marie Sedláčková, ...

Za pár korun /16.08.15
Čočka na kyselo se slaninou

Čočka na kyselo se slaninou

Slanina přidá čočce jedinečnou chuť.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /17.05.12
Špenátové toasty

Špenátové toasty

Zdravá a rychlá svačinka!
Za pár korun /07.10.12
Jarní perníčky

Jarní perníčky

Tereza Sedláková, Polička

Za pár korun /21.03.18
Kolečka a` la minilangoše

Kolečka a` la minilangoše

Někdy není čas vyvařovat, tak se snažím vaření si zjednodušit.

Veronika Marková, ...

Za pár korun /18.09.16
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama