Reklama
Čočková polévka s párkem
Fotogalerie:

Čočková polévka s párkem

Věra Kmínková

Hořice

Tahle polévka je u nás velmi oblíbená.

Věra Kmínková, Hořice

Ingredience

  • 1 varný sáček čočka
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 cibule
  • 1 silný párek
  • trocha sladké papriky
  • 3 stroužky česnek
  • 2 lžíce jíška
  • trocha soli
  • pepř podle chuti
  • 1 snítka petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Dáme uvařit 1 sáček čočky dle návodu na obalu. Než se čočka uvaří, zpěníme na sádle drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený párek, opečeme a zasypeme sladkou paprikou. Uvařenou čočku vysypeme ze sáčku zpět do vody, ve které se vařila, a přidáme připravený základ z cibule a opečených párků.

  2. Vmícháme utřený česnek, zahustíme jíškou a ochutíme solí, pepřem a petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gratinovaná cuketa

Gratinovaná cuketa

Jednoduchý oběd. Eliška Sejkorová, Brno 
Za pár korun /10.08.16
Mrkev s rybízem

Mrkev s rybízem

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /06.08.18
Citrónová polévka

Citrónová polévka

Polévku můžeme ozdobit krutony.

Ludmila Velasová, Pěnčín

Za pár korun /27.01.13
Žampiony plněné vejci

Žampiony plněné vejci

Jednoduchý oběd nebo večeře. Obvykle k nim dělám ještě nějaký zeleninový ...

Za pár korun /05.08.16
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Máme ji rádi, je hustá a krémová.

Eliška Robová, Praha

Za pár korun /12.06.14
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Tato pomazánka je velice jednoduchá a pochutná se na ni opravdu každý.
Simona ...
Za pár korun /01.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu