Slanina přidá čočce jedinečnou chuť.
Veronika Marková, Český Těšín
Ingredience
- 500 g čočka
- 3 lžíce mouka
- 1 lžíce ocet
- 1 lžička sušený česnek
- 200 g slanina
- 1 cibule
- olej, sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čočku necháme alespoň 1 hodinu namočenou ve studené vodě. Pak ji scedíme a uvaříme v čerstvé vodě do měkka.
-
Cibulku nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vodou z čočky. Přidáme ocet, povaříme a přidáme čočku. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme a okořeníme česnekem.
-
Chvíli necháme projít a podáváme s pečivem nebo volským okem.