Reklama
Čočka na kyselo se slaninou
Fotogalerie:

Čočka na kyselo se slaninou

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Slanina přidá čočce jedinečnou chuť.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 500 g čočka
  • 3 lžíce mouka
  • 1 lžíce ocet
  • 1 lžička sušený česnek
  • 200 g slanina
  • 1 cibule
  • olej, sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Čočku necháme alespoň 1 hodinu namočenou ve studené vodě. Pak ji scedíme a uvaříme v čerstvé vodě do měkka.

  2. Cibulku nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vodou z čočky. Přidáme ocet, povaříme a přidáme čočku. Nakonec  přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme a okořeníme česnekem. 
  3. Chvíli necháme projít a podáváme s pečivem nebo volským okem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlé sladké rohlíky

Rychlé sladké rohlíky

Dělávala jsem si je k večeři na internátě. Kristýna Vozihnojová, Ostrava
Za pár korun /28.02.12
Kopřivová smaženice

Kopřivová smaženice

Škvarečky dodají krásnou vůni i chuť.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Za pár korun /13.03.17
Semínkové placky

Semínkové placky

Vždy je lepší použít víc druhů semínek.

Vít Zrzavý, Ostrava

Za pár korun /27.07.16
Kolečka a` la minilangoše

Kolečka a` la minilangoše

Někdy není čas vyvařovat, tak se snažím vaření si zjednodušit.

Veronika Marková, ...

Za pár korun /18.09.16
Rohlíková polévka

Rohlíková polévka

Dělávám ji, když zbude nějaké pečivo, je velice snadná a dobrá.
Helena ...
Za pár korun /19.07.10
Brokolice ve vinném těstíčku

Brokolice ve vinném těstíčku

Brokolice takto upravená naší rodině chutná.
Štěpánka Hegrová, Bílina
Za pár korun /03.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu