Reklama
Cibulová polévka se sýrem
Fotogalerie:

Cibulová polévka se sýrem

Magda Hrabálková

Hradec Králové
Velmi rychlá‚ není problém ji připravit třeba na studentských kolejích.
Magda Hrabálková, Hradec Králové

Ingredience

  • 50 g mouka hladká
  • 1 lžíce olej
  • 220 g cibule
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 l vývar zeleninový
  • 1 lžička citronová šťáva
  • 100 g koliba nebo parenica

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kroužky a osmahneme na oleji. Když zesklovatí, přidáme mouku a mícháme, dokud nezezlátne. Odstavíme‚ necháme zchladnout a poté přilijeme vývar.
  2. Důkladně promícháme‚ čtvrt hodiny povaříme a dochutíme solí‚ pepřem a citronovou šťávou. Na závěr ještě každou porci posypeme strouhaným sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drožďová pochoutka s pórkem a ředkvičkami

Drožďová pochoutka s pórkem a ředkvičkami

Nezapomeň dobře vyvětrat – droždí se při restování velmi výrazně rozvoní. Jana ...
Za pár korun /17.09.16
Rybíz a la brusinky

Rybíz a la brusinky

Bez této dobroty se u nás neobejde žádná porce svíčkové.
Za pár korun /16.05.12
Plněná slaná vajíčka

Plněná slaná vajíčka

Místo hrášku můžeš dát podušené houby.

Danuše Maněvská, Praha

Za pár korun /16.03.16
Z červeného zelí s chilli

Z červeného zelí s chilli

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /23.10.18
Česnečka

Česnečka

Tato polévka má opravdu říz.
Za pár korun /27.03.12
Nouzová polévka

Nouzová polévka

Je výborná, rychlá a u nás velmi oblíbená.

Hana Doležalová, Třebíč

Za pár korun /28.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu