Reklama
Chudé placky
Fotogalerie:

Chudé placky

Martina Antalová

Odolena Voda
Nejlepší jsou s bílou kávou z melty, jak je dělala moje babička.
Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • 500 g brambory vařené
  • 40 g mouka hrubá
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • dle chuti pepř
  • trocha kmín

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Toto obyčejné jídlo dělám, když mi zbudou brambory od oběda. Studené brambory nastrouháme na jemné straně struhadla, přidáme hrubou mouku, vajíčko a těsto dochutíme solí a kmínem, případně dalším kořením podle chuti.
  2. Z těsta vyválíme plát a z něho pomocí sklenice vykrájíme kolečka. Placky osmažíme na oleji z obou stran a necháme na papírovém ubrousku okapat.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórková polévka s vejcem

Pórková polévka s vejcem

Báječně zasytí a prohřeje hladový žaludek. Eva Molnárová, Kralupy
Za pár korun /30.03.10
Houbičky ve sladkokyselém nálevu

Houbičky ve sladkokyselém nálevu

Jakmile začnou houby růst, vyrážím do lesa. Něco sníme hned, ze zbytku připravím ...

Za pár korun /08.08.16
Domácí pivní rohlíky

Domácí pivní rohlíky

Jsou skvělé, ze stolu zmizí během okamžiku.

Aneta Erbenová, Praha

Za pár korun /08.03.16
Mrkvové jednohubky

Mrkvové jednohubky

Mrkvový salát patří k našim nejoblíbenějším pochoutkám, hlavně ho má rád ...
Za pár korun /18.08.08
Čočková polévka s vajíčkem

Čočková polévka s vajíčkem

Plný hrnec chutné polívky za pár kaček.

Nikol Petrů, Olomouc

Za pár korun /03.12.12
Těstovinové závitky s lilkem

Těstovinové závitky s lilkem

Možná poněkud neobvyklá kombinace, ale rozhodně stojí za vyzkoušení.

Martina ...

Za pár korun /30.08.15
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama