Reklama
Chudé placky
Fotogalerie:

Chudé placky

Martina Antalová

Odolena Voda
Nejlepší jsou s bílou kávou z melty, jak je dělala moje babička.
Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • 500 g brambory vařené
  • 40 g mouka hrubá
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • dle chuti pepř
  • trocha kmín

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Toto obyčejné jídlo dělám, když mi zbudou brambory od oběda. Studené brambory nastrouháme na jemné straně struhadla, přidáme hrubou mouku, vajíčko a těsto dochutíme solí a kmínem, případně dalším kořením podle chuti.
  2. Z těsta vyválíme plát a z něho pomocí sklenice vykrájíme kolečka. Placky osmažíme na oleji z obou stran a necháme na papírovém ubrousku okapat.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drožďovo-vaječná pomazánka.

Drožďovo-vaječná pomazánka.

Zamilují si ji i úplní odpůrci droždí. Anna Veselá, Žďár nad Sázavou 
Za pár korun /14.11.14
Sladko-kyselé houby

Sladko-kyselé houby

Naložené houbičky miluje můj manžel.
Vlaďka Muchová, Pardubice
Za pár korun /19.11.08
Hrstková polévka

Hrstková polévka

Výborná staročeská polévka podle babičky.

Alice Mikulková, Slavonice

Za pár korun /03.11.13
Omeleta à la pizza

Omeleta à la pizza

Často se stává, že mě nečekaně přijde navštívit některý z mých věčně hladových...

Za pár korun /24.04.15
Falešná slepičí  polévka

Falešná slepičí polévka

Polévka‚ která vždy přijde vhod. Je rychlá a nenáročná.
Lucie Bulíčková, ...
Za pár korun /29.03.10
Ovocný salát

Ovocný salát

Je zdravý, jednoduchý a opravdu moc dobrý.
Anička Skoumalová, Klučov
Za pár korun /01.09.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu