Lehká, rychlá a jednoduchá večeře nebo svačina.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 200 g klobásy
- 2 krajíce staršího chleba
- 1 cibule
- 1 vejce
- trocha podravky
- podle chuti sůl
- na smažení olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Klobásu opláchneme a nakrájíme na kolečka. Chléb nakrájíme na kostky. Cibuli rozčtvrtíme a rozebereme na dílky.
-
2. Jednotlivé ingredience střídavě napícháme na špejle. Vejce rozšleháme s lžící vody, podle chuti přidáme podravku. Osolíme, můžeme přidat i pepř.
-
3. Špízy namáčíme do takto ochucené veječné směsi a ihned vkládáme do horkého oleje. Smažíme dozlatova. Ihned podáváme. Jako příloha se hodí čerstvá zelenina, nejlépe ve formě zeleninového salátu. Můžeš přizdobit i bylinkami.