Reklama
Chlebová polévka neboli ‚‚bochnička‘‘
Fotogalerie:

Chlebová polévka neboli ‚‚bochnička‘‘

Jan Doležal

Třebíč
Posílám vám recept na polévku, která patří k mým oblíbeným, je strašně dobrá a snadná, zvládnu si ji udělat i sám...
Jan Doležal, Třebíč

Ingredience

  • 2 krajíčky chléb starší
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 bujón
  • špetka sůl
  • 2 lžíce olej
  • trochu podmáslí

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Mrkev opláchneme, oloupeme, nastrouháme a přidáme k cibulce. Přisypeme kostičky chleba – musíme dát pozor, aby se chléb nepřipálil, polévka by byla hořká.
  2. Zalijeme vroucí vodou, přidáme bujon a vaříme, dokud se chléb téměř nerozvaří.
  3. Nakonec do polévky přilijeme podmáslí (množství dle chuti) a podle potřeby ji přisolíme. Pokud máme rádi bylinky, přisypeme trochu sekané petrželky nebo kopru.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Smaženice z lišek

Smaženice z lišek

Má úplně odlišnou chuť než z jiných hub. Jitka Kottová, Prachatice
Za pár korun /09.12.10
Langoše z jogurtu

Langoše z jogurtu

Zdravější varianta nezdravého fastfoodového jídla.
Za pár korun /09.05.12
Utopenci trochu jinak

Utopenci trochu jinak

Jestli máte rádi utopence, zkuste tento recept. Jíst je můžete už druhý den.
Za pár korun /12.01.12
Tyčinky s tymiánem

Tyčinky s tymiánem

Skvěle se přikusují k vínku i pivu.

Lenka Ťažárová, Březová ...

Za pár korun /01.03.15
Čočková polévka s vajíčkem

Čočková polévka s vajíčkem

Plný hrnec chutné polívky za pár kaček.

Nikol Petrů, Olomouc

Za pár korun /03.12.12
Krkonošská míchanice

Krkonošská míchanice

Zkus naši specialitu: chlupaté knedlíky se zelím a masem.
Marcela Kalužná, Úpice
Za pár korun /14.06.11
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama