Reklama
Chlebová polévka neboli ‚‚bochnička‘‘
Fotogalerie:

Chlebová polévka neboli ‚‚bochnička‘‘

Jan Doležal

Třebíč
Posílám vám recept na polévku, která patří k mým oblíbeným, je strašně dobrá a snadná, zvládnu si ji udělat i sám...
Jan Doležal, Třebíč

Ingredience

  • 2 krajíčky chléb starší
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 bujón
  • špetka sůl
  • 2 lžíce olej
  • trochu podmáslí

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Mrkev opláchneme, oloupeme, nastrouháme a přidáme k cibulce. Přisypeme kostičky chleba – musíme dát pozor, aby se chléb nepřipálil, polévka by byla hořká.
  2. Zalijeme vroucí vodou, přidáme bujon a vaříme, dokud se chléb téměř nerozvaří.
  3. Nakonec do polévky přilijeme podmáslí (množství dle chuti) a podle potřeby ji přisolíme. Pokud máme rádi bylinky, přisypeme trochu sekané petrželky nebo kopru.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí polévkové nudle s překvapením uvnitř

Domácí polévkové nudle s překvapením uvnitř

Chutnají skvěle s kuřecím, slepičím nebo hovězím vývarem. Jitka Trnová, ...
Za pár korun /09.12.10
Brambory s mozzarellou

Brambory s mozzarellou

Snadná příprava, ještě lepší chuť.
Za pár korun /14.05.12
Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Nela Vlčková, Třeboň

Za pár korun /20.02.20
Česnečka

Česnečka

Tato polévka má opravdu říz.
Za pár korun /27.03.12
Z rohlíků a brambor

Z rohlíků a brambor

Jestli nejsi náročná a ráda připravuješ rychlé a jednoduché věci, zkus uvařit tyto ...
Za pár korun /14.06.11
Houbové chipsy

Houbové chipsy

Tomáš Mika, Brno

Za pár korun /08.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu