Chlebová polévka neboli ‚‚bochnička‘‘
Fotogalerie:

Chlebová polévka neboli ‚‚bochnička‘‘

Jan Doležal

Třebíč
Posílám vám recept na polévku, která patří k mým oblíbeným, je strašně dobrá a snadná, zvládnu si ji udělat i sám...
Jan Doležal, Třebíč

Ingredience

  • 2 krajíčky chléb starší
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 bujón
  • špetka sůl
  • 2 lžíce olej
  • trochu podmáslí

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Mrkev opláchneme, oloupeme, nastrouháme a přidáme k cibulce. Přisypeme kostičky chleba – musíme dát pozor, aby se chléb nepřipálil, polévka by byla hořká.
  2. Zalijeme vroucí vodou, přidáme bujon a vaříme, dokud se chléb téměř nerozvaří.
  3. Nakonec do polévky přilijeme podmáslí (množství dle chuti) a podle potřeby ji přisolíme. Pokud máme rádi bylinky, přisypeme trochu sekané petrželky nebo kopru.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné škubánky

Plněné škubánky

Jako rychlá večeře jsou výborné škubánky. Pro vylepšení je plním čímkoli co najdu v...
Za pár korun /23.03.17
Broučci

Broučci

Veselé kanapky, které jsou hotové za chvilku.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.17
Falešná slepičí  polévka

Falešná slepičí polévka

Polévka‚ která vždy přijde vhod. Je rychlá a nenáročná.
Lucie Bulíčková, ...
Za pár korun /29.03.10
Rychlé sladké rohlíky

Rychlé sladké rohlíky

Dělávala jsem si je k večeři na internátě.

Kristýna Vozihnojová, Ostrava

Za pár korun /28.02.12
Květákovo-houbový mozeček

Květákovo-houbový mozeček

Udělej si vydatnou večeři.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /18.09.16
Smetanová vejce se sýrem

Smetanová vejce se sýrem

Tuto mňamku miluje především můj přítel.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Za pár korun /24.05.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama