Na začátku byla Lučina kostka. Dnes už ovšem v obchodech oblíbenou stálici rodinných nákupů najdete v mnoha variantách a příchutích. Vsaďte třeba na úplnou novinku – Lučinu Mini a připravte sobě či dětem rychlou a výživnou svačinku.
Suroviny
Postup
Nejdříve připravíme míchaná vejce. Na pánev dáme máslo nebo přepuštěné máslo a necháme rozehřát.
Do misky mezitím rozklepneme vejce, která společně s kurkumou, kajenským pepřem a solí zlehka prošleháme.
Vlijeme do rozehřáté pánve a zlehka mícháme, dokud nezhoustnou. Přidáme 1 kostičku Lučiny Mini a dobře promícháme. Necháme vychladnout.
Plátky chleba namažeme Lučinou, na kterou navrstvíme míchaná vajíčka. Ozdobíme na tenké plátky nakrájeným avokádem, cherry rajčátky a lístky salátu, a nakonec posypeme sezamem.
Lučina Mini – porce čerstvé chuti
tak akorát pro mě
Lučina se začala vyrábět v Povltavských mlékárnách v Sedlčanech, kde se k výrobě používaly vždy kvalitní suroviny a mléko od místních farmářů z okolí Sedlčan. Díky své kvalitě a jedinečné chuti se Lučina brzy stala oblíbenou, ba dokonce nepostradatelnou položkou mnoha rodinných nákupů. S novými technologickými možnostmi se modernizovala i výroba Lučiny. A vyvíjel se také její obal. Na čem se ovšem nic nemění, je kvalita smetany a tvarohu z místního mléka, ze kterých se Lučina vyrábí.
Dnes už není Lučina jen tradiční kostka. V obchodech najdete Lučinu v mnoha variantách i příchutích. Díky naší snaze i nadále nabízet novinky a zajímavé výrobky, si dnes můžete pochutnat i na specialitách jakými jsou Lučina kozí nebo Lučina bez laktózy. Úplnou novinkou je pak Lučina Mini. 6 lahodných kousků ve dvou variantách: Natur a Rajčatová s bazalkou. Každý kousek je zabalený zvlášť, takže se nemusíte bát, že by se vám načaté balení v ledničce zkazilo. Navíc je velmi praktické, takže nyní si Lučinu můžete vzít s sebou jako malou svačinku do práce či po cvičení. Bez „éček“, bez náhražek, jen 100% čistá chuť.