Reklama
Bylinkový jarní vývar
Fotogalerie:

Bylinkový jarní vývar

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Levnou a zdravou polévku můžeš vyčarovat jednoduše z toho, co zbude po vaření hlavních svátečních jídel. Zužitkovat se dá i to, co právě v tomto období začíná rašit v trávě nebo na zahrádce, polévka bude plná vitaminů.
Monika Loucká, Přelouč

Ingredience

  • 1,5 l vývar hovězí
  • petrželka
  • libeček
  • 1 vejce vařená
  • pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Množství vývaru a vajíček závisí na počtu osob na osobu počítáme 1/4l vývaru a 1/4 vejce. Zužitkujeme vývar z masa, které jsme vařili na velikonoční nádivku. Na zahrádce a na louce natrháme čerstvé jarní bylinky. Do vývaru rozkrojíme vejce, které nám děti přinesly z koledy. Ochutíme ho lžičkou vegety, kouskem maggi, pepřem a podle potřeby osolíme. Nalijeme na talíře a ozdobíme čerstvými sedmikráskami.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Míchaná vejce s hlívou ústřičnou

Míchaná vejce s hlívou ústřičnou

Hlíva není výrazná, jí ji i syn, který houby nerad. Kateřina ...
Za pár korun /20.04.17
Knedlíky z domácí pekárny

Knedlíky z domácí pekárny

Jsou téměř bez práce a výsledek je zaručený.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Za pár korun /10.05.15
Plněné škubánky

Plněné škubánky

Jako rychlá večeře jsou výborné škubánky. Pro vylepšení je plním čímkoli co najdu v...

Za pár korun /23.03.17
Lasagne jedna báseň

Lasagne jedna báseň

Můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.

Michaela Pöschlová, Hořice na Šumavě

Za pár korun /22.09.17
Jihočeský oukrop

Jihočeský oukrop

Klasika, která nikdy nezklame.

Jana Remková, Orlová

Za pár korun /04.01.17
Omeleta se švestkami

Omeleta se švestkami

Snídaně, svačina, dezert... Stačí si jen vybrat kdy a podávat.

Milada ...

Za pár korun /12.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu