Reklama
Broučci
Fotogalerie:

Broučci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Veselé kanapky, které jsou hotové za chvilku.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 50 g smetanového sýra
  • 1/2 lžičky sterilovaného křenu
  • trocha bílého pepře
  • trocha soli
  • 1 bageta
  • 2 cherry rajčátka
  • 2 ředkvičky
  • 2 bobule hroznového vína
  • 12 oliv
  • 1/2 lžičky kaviáru
  • kousek eidamu
  • několik stébel pažitky
  • 3-4 listy salátu

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Smetanový sýr smícháme s křenem, podle chuti přidáme špetku bílého pepře a sůl. Bagetu nakrájíme na plátky, které potřeme připravenou pomazánkou.

  2. Rajčata, ředkvičky a hroznové víno opláchneme a rozpůlíme. Na jedné straně vykrojíme malý trojúhelník (bude představovat krovky) a vše rozložíme na plátky bagety. Z oliv seřízneme malou část, ze zbylé pomazánky vytvoříme dvě malé tečky (budou představovat oči), olivy položíme na bagety a vytvoříme tak hlavičky.

  3. Nyní můžeme broučky detailně dotvořit. Z kaviáru vytvoříme na cherry rajčatech malé hromádky, víno ozdobíme tečkami ze zbylé pomazánky, na ředkvičky položíme malé proužky eidamu. Kaviárem můžeme také zvýraznit oči. Pažitku natrháme na malé dílky, které zapíchneme do oliv, a vytvoříme tak tykadla. Dozdobíme salátem.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nakládané hříbky

Nakládané hříbky

Zdobím jimi například obložené mísy. Anežka Hubková, Vsetín
Za pár korun /26.08.17
Utajené knedlíky

Utajené knedlíky

Hana Šátralová, Praha

Za pár korun /14.08.18
Sloní "žrádlo"

Sloní "žrádlo"

Návštěvy i rodina ocení tuto velmi ‚‚jedlou‘‘ dobrotu.
Gabriela Kozlovská, Nové ...
Za pár korun /01.09.08
Vydatná polévka

Vydatná polévka

Klidně poslouží jako hlavní chod.

Jiřina Nejepínská, Praha

Za pár korun /28.12.12
Ředvičková smaženice

Ředvičková smaženice

Rychlá večeře i snídaně.

Eliška Holíčková, Horní Benešov

Za pár korun /07.11.12
Houbové škvarky z ryzců

Houbové škvarky z ryzců

Nepopsatelná lahůdka, a proto ji vyzkoušejte.

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /08.10.14
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama