Je mi líto něco vyhazovat, všechny zbytky se snažím vždycky zužitkovat.
Jana Bartečková, Pelhřimov
Ingredience
- 4 větší brambory
- sůl podle potřeby
- 2 lžíce olej
- 1/2 cibule
- 2 lžičky karí
- 100 ml smetana na vaření
- 2 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky a klasickým způsobem uvaříme v osolené vodě doměkka. Brambory po uvaření scedíme, necháme mírně zchladnout a potom nakrájíme na plátky. Můžeme také použít brambory, které nám zbyly jako příloha od jiného jídla.
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme olej a vhodíme cibuli, kterou necháme chvíli zpěnit. K cibuli přidáme nakrájené brambory a karí koření. Chvíli společně orestujeme a potom zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali celá vejce.
-
Vše ještě jednou za stálého míchání osmažíme, aby vejce ztuhla, a podle chuti dosolíme. K bramborám se hodí libovolný zeleninový salát nebo i klasický hlávkový.