Reklama
Brambory na slanině
Fotogalerie:

Brambory na slanině

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Milada Vavrošová, Ostrava

Ingredience

  • 500  g brambor
  • 100  g anglické slaniny
  • 1 velká cibule + 1 na ozdobu
  • 100  ml smetany ke šlehání
  • podle potřeby mléko
  • podle chuti čerstvé bylinky (libeček, pažitka, oregano nebo petrželka)
  • podle potřeby sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2–3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Celé přibližně stejně velké brambory dobře omyjeme a uvaříme do poloměkka (asi 10 minut). Pak je scedíme a necháme vychladnout. Potom je oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

  2. Na hlubší pánvi vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky. Po chvíli přidáme brambory, sůl, pepř, větší část bylinek, zamícháme a vlijeme smetanu.

  3. Dusíme pod poklicí doměkka a podle potřeby ředíme mlékem. Mléka nedáváme moc, raději ho přiléváme postupně. Smetana zhoustne a brambory se krásně obalí. Nakonec vmícháme zbytek bylinek a na talíři zdobíme cibulí.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušená rýže s koprem

Dušená rýže s koprem

Příloha, která hezky voní a skvěle chutná. Marta Kačíková, Strakonice
Za pár korun /29.05.14
Pečené plněné brambory

Pečené plněné brambory

Máš-li doma brambory, hlad ti nehrozí.
Zlatica Juhászová, Bratislava
Za pár korun /31.10.08
Rybí salát se zakysanou smetanou

Rybí salát se zakysanou smetanou

Můžeš ho podávat na máslem potřených plátcích veky.

Eva Hrušková, Straník

Za pár korun /04.12.14
Pórková polévka

Pórková polévka

V naší rodině je velmi oblíbená.

Hana Šverclová, Praha

Za pár korun /22.02.15
Lasagne jedna báseň

Lasagne jedna báseň

Můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.

Michaela Pöschlová, Hořice na Šumavě

Za pár korun /22.09.17
Utajené knedlíky

Utajené knedlíky

Hana Šátralová, Praha

Za pár korun /14.08.18
 

Nejnovější

Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk
Za pár korun /20.02.20
Zapečené cibule s bešamelem

Zapečené cibule s bešamelem

Podle receptu

Bohdany Kučerkové ze Sušice

Za pár korun /20.02.20
Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Nela Vlčková, Třeboň

Za pár korun /20.02.20
Kuře na česneku a jablkách

Kuře na česneku a jablkách

Iveta Bílková, Kroměříž

Škola vaření /20.02.20
Voňavé řízečky v sezamu

Voňavé řízečky v sezamu

Kristýna Michalcová, Slaný

Vaříme express /20.02.20
Polenta s česnekovým chilli olejem

Polenta s česnekovým chilli olejem

Podle receptu Šárky Piskáčkové z Krnova
Zdravě a chutně /20.02.20
Salát se sušenými olivami

Salát se sušenými olivami

Radka Vodňanová, Liberec

Zdravě a chutně /20.02.20
Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha

Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama