Reklama
Bramborový závin  s houbami
Fotogalerie:

Bramborový závin s houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Josefa Honsů z Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 6 větších vařených brambor
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 400  g žampionů nebo hrst sušených hub
  • trocha soli, pepře a ml. kmínu
  • 3 vejce
  • 1 listové těsto (250 g)
  • trocha celého kmínu

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme na kostičky nakrájené vařené brambory. Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na kostky nakrájené žampiony a orestujeme. Místo žampionů můžeme použít i uvařené sušené houby.

  2. Pak vše nasypeme na brambory, dochutíme solí, pepřem a kmínem. Přidáme 2 vejce a promícháme.

  3. Směsí pak plníme listové těsto stejně, jako když děláme klasický jablkový závin.

  4. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem a pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě asi hodinu při 170 °C. Podáváme teplé i studené.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí salát se zakysanou smetanou

Rybí salát se zakysanou smetanou

Můžeš ho podávat na máslem potřených plátcích veky. Eva Hrušková, Straník
Za pár korun /04.12.14
Bramborovo-celerový salát s majolkou

Bramborovo-celerový salát s majolkou

Celer bývá neprávem opomíjenou zeleninou.

Hana Kocourková, Liberec

Za pár korun /05.02.17
Šťavnatá sekaná

Šťavnatá sekaná

Podává se s vařenými bramborami nebo pohankou.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /09.08.16
Mountain gale

Mountain gale

Osvěžující nápoj s mentolovou příchutí‚ který ti v ústech rozpoutá ...
Za pár korun /07.10.11
Višňová bowle

Višňová bowle

Nemůže chybět na dobré party...
Milena Jirková, Přelouč
Za pár korun /12.12.08
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama