Reklama
Bramborovo-smetanová paštika
Fotogalerie:

Bramborovo-smetanová paštika

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nasekaný rozmarýn a muškátový oříšek jí dodají šmrnc.

Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 4 brambory
  • 4 vejce
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • špetka soli
  • na vymazání formiček máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (nejlépe den předem). Pak je oloupeme a rozmačkáme. Přidáme sníh ušlehaný z bílků, žloutky, zakysanou smetanu a osolíme. 

  2. 2. Pečeme ve vymazaných formičkách v troubě vyhřáté při 200 °C asi 30 minut.


Tip redakce

Paštika je dobrá se zeleninovým salátem. 

Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ledový meloun

Ledový meloun

Osvěžující melounový drink vhodný na oslavu nebo posezení s přáteli. Pavel ...
Za pár korun /08.09.11
Utopenci trochu jinak

Utopenci trochu jinak

Jestli máte rádi utopence, zkuste tento recept. Jíst je můžete už druhý den.
Za pár korun /12.01.12
Majolkové řezy

Majolkové řezy

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Za pár korun /22.06.19
Slané mňamky

Slané mňamky

Hned zmizí ze stolu.
Ludmila Konečná, Dačice
Za pár korun /11.10.11
Tatarák plný vitaminů

Tatarák plný vitaminů

Vystačí asi na šest topinek.

Jana Remková, Orlová

Za pár korun /22.11.15
Vitaminová bomba

Vitaminová bomba

Výtečný salát,který máme všichni moc rádi. 
Za pár korun /15.02.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu