Reklama
Bramborové vějířky se slaninou
Fotogalerie:

Bramborové vějířky se slaninou

Zdeňka Polanská

Vsetín
Jestliže připravujeme tyto brambory‚ musíme mít šikovné prsty a trochu trpělivosti. Na talíři však budou jako příloha vypadat originálně a hosté budou překvapeni jejich skvělou chutí.
Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 1/2 cibule
  • 4 brambory
  • sůl podle chuti
  • 4 bobkový list
  • 4 plátky slanina
  • trochu olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Zhruba stejně velké brambory oloupeme‚ omyjeme a rozkrojíme na půl. Každou půlku nařežeme jako vějířek a dáváme pozor‚ abychom brambor neprořízli‚ plátky musí držet pohromadě.
  2. Anglickou slaninu nařežeme na širší nudličky‚ cibuli na menší kousky a střídavě je zasunujeme do zářezů. Do každého kousku dáme půlku bobkového listu.
  3. Naplněné brambory naskládáme do zapékací mísy‚ pokapeme je olejem‚ osolíme a dáme zapéct do trouby. Pečeme dozlatova.

    TIP: Bramborové vějířky jsou výborné k obědu i jako lehká večeře se zeleninovým salátem. Můžeš je podávat s kyselou okurkou nebo se zelím.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlebový špíz

Chlebový špíz

Lehká, rychlá a jednoduchá večeře nebo svačina. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Za pár korun /05.08.16
Hrstková polévka

Hrstková polévka

Výborná staročeská polévka podle babičky.

Alice Mikulková, Slavonice

Za pár korun /03.11.13
Cuketová polévka s česnekem

Cuketová polévka s česnekem

Z této zeleniny lze připravovat leccos.

Leona Sasková, Semily

Za pár korun /05.01.17
Nakládané jednohubky

Nakládané jednohubky

Trochu pikantní neobvyklý předkrm, který má u návštěv vždy úspěch.

Marie ...

Za pár korun /09.08.16
Pórková polévka

Pórková polévka

V naší rodině je velmi oblíbená.

Hana Šverclová, Praha

Za pár korun /22.02.15
Brokolicová polévka se slaninou

Brokolicová polévka se slaninou

Pro zahřátí

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /27.01.18
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama