Reklama
Bramborové vějířky se slaninou
Fotogalerie:

Bramborové vějířky se slaninou

Zdeňka Polanská

Vsetín
Jestliže připravujeme tyto brambory‚ musíme mít šikovné prsty a trochu trpělivosti. Na talíři však budou jako příloha vypadat originálně a hosté budou překvapeni jejich skvělou chutí.
Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 1/2 cibule
  • 4 brambory
  • sůl podle chuti
  • 4 bobkový list
  • 4 plátky slanina
  • trochu olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Zhruba stejně velké brambory oloupeme‚ omyjeme a rozkrojíme na půl. Každou půlku nařežeme jako vějířek a dáváme pozor‚ abychom brambor neprořízli‚ plátky musí držet pohromadě.
  2. Anglickou slaninu nařežeme na širší nudličky‚ cibuli na menší kousky a střídavě je zasunujeme do zářezů. Do každého kousku dáme půlku bobkového listu.
  3. Naplněné brambory naskládáme do zapékací mísy‚ pokapeme je olejem‚ osolíme a dáme zapéct do trouby. Pečeme dozlatova.

    TIP: Bramborové vějířky jsou výborné k obědu i jako lehká večeře se zeleninovým salátem. Můžeš je podávat s kyselou okurkou nebo se zelím.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka ze zbylých brambor

Polévka ze zbylých brambor

Jednoduše se tak spotřebují zbytky. Helena Macková, Vsetín
Za pár korun /22.10.13
Pekáčky na plotně

Pekáčky na plotně

Zkus k nim popíjet meltové kafe a uvidíš‚ jak si pochutnáš.
Martina ...
Za pár korun /26.10.11
Salátek z bílých fazolí s jogurtem

Salátek z bílých fazolí s jogurtem

Z luštěnin se dá připravit spousta skvělých salátů.

Pavla Tomanová, ...

Za pár korun /20.06.16
Luxusní lilkový kaviár

Luxusní lilkový kaviár

Jestli má tvá rodina ráda lilek, určitě ho vyzkoušej.

Kateřina Brussová, Olomouc

...
Za pár korun /13.02.16
Tarator

Tarator

l když polévky nejím kvůli tlaku, tarator mám rád. Hlavně v létě, když nastanou ...
Za pár korun /26.03.10
Chlebové „bramboráčky“

Chlebové „bramboráčky“

Návod, jak se zbavíit tvrdšího chleba!
Petr Vozihnoj, Šumperk
Za pár korun /04.08.11
 

Nejnovější

Skořicová rýže

Skořicová rýže

Bohdana Svobodová, Veselí nad Moravou
Za pár korun /18.11.17
Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Kateřina Ocieczková, Stonava

Všehochuť /18.11.17
Kachna na medu

Kachna na medu

Oblíbený oběd na Boží hod vánoční v mnoha rodinách představuje dozlatova upečená ...

Všehochuť /18.11.17
Křehké cukroví s rozinkami

Křehké cukroví s rozinkami

Upečeno podle receptu Lenky Moudré z Třebíče

Sladký život /18.11.17
Šohajky

Šohajky

Marta Černínová, Mokré Lazce

Sladký život /18.11.17
Linecké trojhránky

Linecké trojhránky

Květa Šindelářová, Praha

Sladký život /18.11.17
Medové hvězdičky

Medové hvězdičky

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /18.11.17
Mandlové perníčky

Mandlové perníčky

Upečeno podle receptu Hany Kroutilové z Liberce

Škola vaření /17.11.17
Likér z kaštanů

Likér z kaštanů

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /17.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1711_small

Podzimní pečení

Podzim chutná jablky, hruškami, švestkami, ořechy a medem. Moučníky, které budeme péct v tomto speciálu..

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama