Reklama
Reklama
Bramborové vějířky se slaninou
Fotogalerie:

Bramborové vějířky se slaninou

Zdeňka Polanská

Vsetín
Jestliže připravujeme tyto brambory‚ musíme mít šikovné prsty a trochu trpělivosti. Na talíři však budou jako příloha vypadat originálně a hosté budou překvapeni jejich skvělou chutí.
Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 1/2 cibule
  • 4 brambory
  • sůl podle chuti
  • 4 bobkový list
  • 4 plátky slanina
  • trochu olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Zhruba stejně velké brambory oloupeme‚ omyjeme a rozkrojíme na půl. Každou půlku nařežeme jako vějířek a dáváme pozor‚ abychom brambor neprořízli‚ plátky musí držet pohromadě.
  2. Anglickou slaninu nařežeme na širší nudličky‚ cibuli na menší kousky a střídavě je zasunujeme do zářezů. Do každého kousku dáme půlku bobkového listu.
  3. Naplněné brambory naskládáme do zapékací mísy‚ pokapeme je olejem‚ osolíme a dáme zapéct do trouby. Pečeme dozlatova.

    TIP: Bramborové vějířky jsou výborné k obědu i jako lehká večeře se zeleninovým salátem. Můžeš je podávat s kyselou okurkou nebo se zelím.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Knedlíky z domácí pekárny

Knedlíky z domácí pekárny

Jsou téměř bez práce a výsledek je zaručený. Ondřej Dráteník, Litomyšl
Za pár korun /10.05.15
Smetanová vejce se sýrem

Smetanová vejce se sýrem

Tuto mňamku miluje především můj přítel.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Za pár korun /24.05.13
Cibulová kolečka v těstíčku

Cibulová kolečka v těstíčku

Jednoduché a přitom velmi dobré! Ideální chuťovka k pivu nebo vínu.
Za pár korun /16.01.12
Křenící se tuňák

Křenící se tuňák

Křenu dáme tolik, kolik sneseme, je léčivý. 

Kateřina Gajová, Brno 

Za pár korun /06.03.12
Citrónová polévka

Citrónová polévka

Polévku můžeme ozdobit krutony.

Ludmila Velasová, Pěnčín

Za pár korun /27.01.13
Cibule v těstíčku

Cibule v těstíčku

Jednodušší a hlavně lacinější jídlo už ani nemůže být. Zkus ho taky.

...

Za pár korun /08.03.14
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama