Reklama
Bramborové vějířky se slaninou
Fotogalerie:

Bramborové vějířky se slaninou

Zdeňka Polanská

Vsetín
Jestliže připravujeme tyto brambory‚ musíme mít šikovné prsty a trochu trpělivosti. Na talíři však budou jako příloha vypadat originálně a hosté budou překvapeni jejich skvělou chutí.
Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 1/2 cibule
  • 4 brambory
  • sůl podle chuti
  • 4 bobkový list
  • 4 plátky slanina
  • trochu olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Zhruba stejně velké brambory oloupeme‚ omyjeme a rozkrojíme na půl. Každou půlku nařežeme jako vějířek a dáváme pozor‚ abychom brambor neprořízli‚ plátky musí držet pohromadě.
  2. Anglickou slaninu nařežeme na širší nudličky‚ cibuli na menší kousky a střídavě je zasunujeme do zářezů. Do každého kousku dáme půlku bobkového listu.
  3. Naplněné brambory naskládáme do zapékací mísy‚ pokapeme je olejem‚ osolíme a dáme zapéct do trouby. Pečeme dozlatova.

    TIP: Bramborové vějířky jsou výborné k obědu i jako lehká večeře se zeleninovým salátem. Můžeš je podávat s kyselou okurkou nebo se zelím.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Drožďovo-vaječná pomazánka.

Drožďovo-vaječná pomazánka.

Zamilují si ji i úplní odpůrci droždí. Anna Veselá, Žďár nad Sázavou 
Za pár korun /14.11.14
Zavařované houbové řízky

Zavařované houbové řízky

Tahle pochoutka prostě nemá chybu. 

Josef Sklenář, Třeboň

Za pár korun /06.08.16
Mountain gale

Mountain gale

Osvěžující nápoj s mentolovou příchutí‚ který ti v ústech rozpoutá ...
Za pár korun /07.10.11
Brambory s mozzarellou

Brambory s mozzarellou

Snadná příprava, ještě lepší chuť.
Za pár korun /14.05.12
Chlebový špíz

Chlebový špíz

Lehká, rychlá a jednoduchá večeře nebo svačina.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /05.08.16
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Máme ji rádi, je hustá a krémová.

Eliška Robová, Praha

Za pár korun /12.06.14
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama