Reklama
Bramborové myši
Fotogalerie:

Bramborové myši

Jan Likař-Valič

Praha
Vyzkoušej dobrotu, kterou kdysi vařívala už moje babička!
Jan Likař-Valič, Praha

Ingredience

  • 1,25 kg brambory
  • 2 lžíce sádlo
  • 1 česnek
  • 2 lžičky sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kusy. Osušíme je v utěrce a rozložíme na sádlem vymazaný plech.
  2. Bramborové myši pečeme asi hodinu na 180 °C a přitom je často obracíme.
  3. Mezitím utřeme česnek se solí, dáme ho spolu se dvěma lžícemi sádla do nádoby s víkem (nebo do hrnce s poklicí), přidáme opečené brambory, pevně uzavřeme a pořádně protřepeme.
  4. Brambory podáváme se zeleninovým salátem.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka s čerstvým libečkem

Polévka s čerstvým libečkem

Dodá polévce charakteristickou chuť. Dagmar Kallupová, Stod
Za pár korun /06.01.16
Dýňový „pudink“

Dýňový „pudink“

Jeden z tipů, jak zpracovat úrodu dýní.

Nikol Petrů, Štarnov

Za pár korun /29.01.15
Šunková pomazánka s křenem a domácími houstičkami

Šunková pomazánka s křenem a domácími houstičkami

Připraveno podle receptu

Veroniky Muškové z Krnova

Za pár korun /04.02.18
Domácí langoše

Domácí langoše

Nic složitého, zato výsledek stojí za to.
Kristýna Seidlová, Pardubice
Za pár korun /19.01.11
Chlebový špíz

Chlebový špíz

Lehká, rychlá a jednoduchá večeře nebo svačina.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /05.08.16
Paprikové jednohubky

Paprikové jednohubky

Pohoštění má být nejen chutné, ale i lákavé. Jednohubky ozdobené paprikovými kroužky...
Za pár korun /01.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu