Reklama
Bramborová polévka s houbami
Fotogalerie:

Bramborová polévka s houbami

Kateřina Fialová
Kateřina Fialová
Uherské Hradiště - Mařatice

Chutná, levná, ale i zdravá bramborová polévka, která patří k našim oblíbeným.

Kateřina Fialová, Uherské Hradiště - Mařatice

Ingredience

  • 5 ks středně velké brambory
  • 1,5 l voda
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • kousek celer
  • 100 g sušené nebo čerstvé houby
  • 1 lžička olej
  • 2 stroužky česnek
  • podle chuti majoránka
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • podle chuti drcený kmín

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev, petržel, celer a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Vše dáme do horké vody a podle chuti osolíme, opepříme a dáme majoránku.
  2. Na pánvičce podusíme na kousky nakrájené houby na oleji s drceným kmínem. Podušené houby přidáme k uvařené zelenině. Vše necháme společně projít varem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbičky ve sladkokyselém nálevu

Houbičky ve sladkokyselém nálevu

Jakmile začnou houby růst, vyrážím do lesa. Něco sníme hned, ze zbytku připravím ...
Za pár korun /08.08.16
Omeleta v housce

Omeleta v housce

Hodí se i na výlety, je poměrně vydatná.

Alena Herzová, Prachatice

Za pár korun /10.09.16
Zázvorový čaj

Zázvorový čaj

Když jsem nachlazená, zachrání mě zázvorový čaj. Zažene kašel a posílí imunitu.
Za pár korun /18.02.12
Pekáčky na plotně

Pekáčky na plotně

Zkus k nim popíjet meltové kafe a uvidíš‚ jak si pochutnáš.
Martina ...
Za pár korun /26.10.11
Plněná vejce

Plněná vejce

Dávám si obzvlášť záležet na tom, aby se jídlo z talíře přímo ...
Za pár korun /10.10.08
Velikonoční slané chuťovky

Velikonoční slané chuťovky

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /21.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu