Reklama
Bílý chléb
Fotogalerie:

Bílý chléb

Veronika Horáčková

Trávník

Do těsta můžeme přidat semínka slunečnice.

Veronika Horáčková, Trávník

Ingredience

  • 20 g droždí
  • trocha mléka
  • 1 kg hladká mouka
  • 1 lžička cukr krystal
  • 1,5 lžičky sůl
  • 1 lžíce celý kmín
  • 1 lžíce ocet
  • 60 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme trochu mouky, přilijeme teplé mléko, rozdrobíme kvasnice a počkáme, až vzejde kvásek. Pak přidáme zbytek mouky a ostatní suroviny. Vše smícháme a vytvoříme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny. Po vykynutí těsta podle vlastních představ tvarujeme bochník.

  2. Na plech nasypeme trochu hladké mouky, na ni položíme připravený chléb a dáme do trouby vyhřáté na 150 °C. Pomalu pečeme asi 40–50 minut. Přibližně po 20 minutách pečení jej potřeme vodou.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžové vločky s hráškem

Rýžové vločky s hráškem

Rychlé, syté a zdravé jídlo. Lucie Rešková, Nesovice
Za pár korun /30.10.12
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Smetanovo-sametová míchaná vejce

Smetanovo-sametová míchaná vejce

Lahodná snídaně.

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /17.02.14
Pečené brambory se žampiony

Pečené brambory se žampiony

Důležité je, aby byly pěkně opečené.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /21.06.14
Knedlíky s vejci

Knedlíky s vejci

Tento pokrm mě vždy vrátí do dětství. Navíc je rychlý a jednoduchý.

Lucie Bělská, ...

Za pár korun /24.02.09
Nakládané ředkvičky v octě

Nakládané ředkvičky v octě

Nosím je jako dárek, když jdu na návštěvu.

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /23.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu