Reklama
Bílý chléb
Fotogalerie:

Bílý chléb

Veronika Horáčková

Trávník

Do těsta můžeme přidat semínka slunečnice.

Veronika Horáčková, Trávník

Ingredience

  • 20 g droždí
  • trocha mléka
  • 1 kg hladká mouka
  • 1 lžička cukr krystal
  • 1,5 lžičky sůl
  • 1 lžíce celý kmín
  • 1 lžíce ocet
  • 60 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme trochu mouky, přilijeme teplé mléko, rozdrobíme kvasnice a počkáme, až vzejde kvásek. Pak přidáme zbytek mouky a ostatní suroviny. Vše smícháme a vytvoříme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny. Po vykynutí těsta podle vlastních představ tvarujeme bochník.

  2. Na plech nasypeme trochu hladké mouky, na ni položíme připravený chléb a dáme do trouby vyhřáté na 150 °C. Pomalu pečeme asi 40–50 minut. Přibližně po 20 minutách pečení jej potřeme vodou.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Nakládané ředkvičky v octě

Nakládané ředkvičky v octě

Nosím je jako dárek, když jdu na návštěvu. Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /23.04.14
Pikantní dušené zelí

Pikantní dušené zelí

Recept jsem našla v indické kuchařce.

Ivana Slavíková, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /03.03.16
Hrášková polévka s celerovými krutóny

Hrášková polévka s celerovými krutóny

Lehká polévka k obědu nebo místo večeře.

Lenka Kinkorová, Písek

Za pár korun /22.08.14
Bramborovo-vajíčková pomazánka

Bramborovo-vajíčková pomazánka

Může to být jak rychlá večeře, tak třeba podklad na chlebíčky pro návštěvu.


...

Za pár korun /28.03.17
Špekouni v plamenech

Špekouni v plamenech

Jsou trochu ostřejší, a to nám právě chutná.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /19.01.13
Šupitalka

Šupitalka

Staročeská polévka z levných surovin.

Anna Ešnerová, Bakov nad Jizerou

Za pár korun /15.02.14
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama