Bílý chléb
Fotogalerie:

Bílý chléb

Veronika Horáčková

Trávník

Do těsta můžeme přidat semínka slunečnice.

Veronika Horáčková, Trávník

Ingredience

  • 20 g droždí
  • trocha mléka
  • 1 kg hladká mouka
  • 1 lžička cukr krystal
  • 1,5 lžičky sůl
  • 1 lžíce celý kmín
  • 1 lžíce ocet
  • 60 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme trochu mouky, přilijeme teplé mléko, rozdrobíme kvasnice a počkáme, až vzejde kvásek. Pak přidáme zbytek mouky a ostatní suroviny. Vše smícháme a vytvoříme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny. Po vykynutí těsta podle vlastních představ tvarujeme bochník.

  2. Na plech nasypeme trochu hladké mouky, na ni položíme připravený chléb a dáme do trouby vyhřáté na 150 °C. Pomalu pečeme asi 40–50 minut. Přibližně po 20 minutách pečení jej potřeme vodou.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krkonošská míchanice

Krkonošská míchanice

Zkus naši specialitu: chlupaté knedlíky se zelím a masem. Marcela Kalužná, Úpice
Za pár korun /14.06.11
Lasagne jedna báseň

Lasagne jedna báseň

Můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.

Michaela Pöschlová, Hořice na Šumavě

Za pár korun /22.09.17
Pikantní křidýlka se svěžím salátem

Pikantní křidýlka se svěžím salátem

Hana Trnavská, Havířov

Za pár korun /05.03.18
Podzimní omeleta

Podzimní omeleta

Nejenže báječně chutná, ale jedna jediná dokonale zasytí i mého manžela, ...
Za pár korun /09.12.10
Čočková polévka s vajíčkem

Čočková polévka s vajíčkem

Plný hrnec chutné polívky za pár kaček.

Nikol Petrů, Olomouc

Za pár korun /03.12.12
Loupáky

Loupáky

Čerstvé chutnají  nejen ke snídani.

Svatava Moravcová, Brno

Za pár korun /27.10.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama