Reklama
Bezová limonáda
Fotogalerie:

Bezová limonáda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podávej s plátkem citronu a lístkem máty.

Andrea Jílková, Polička 

Ingredience

  • 5 l vody
  • 500 g třtinového cukru
  • 1 citron
  • 5 květů černého bezu

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Svaříme vodu s cukrem, po vychladnutí nalijeme do 5litrové sklenice, přidáme květy a omytý citron i s kůrou nakrájený na plátky.

  2. 2. Sklenici zavážeme bavlněnou látkou a necháme stát na okně na slunci. Po 14 dnech limonádu slijeme do lahví a necháme vychladit v lednici.

Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sloní "žrádlo"

Sloní "žrádlo"

Návštěvy i rodina ocení tuto velmi ‚‚jedlou‘‘ dobrotu. Gabriela Kozlovská, Nové ...
Za pár korun /01.09.08
Vaječná pomazánka s rajčaty

Vaječná pomazánka s rajčaty

Chvíli jej nechávám chladit.

Naďa Šejblová, Háj u Duchcova

Za pár korun /11.02.17
Naše koprovka

Naše koprovka

Každý ji dělá jinak, tohle je můj osvědčený recept.
Irena Poláková, Rudná
Za pár korun /14.11.11
Podzimní omeleta

Podzimní omeleta

Nejenže báječně chutná, ale jedna jediná dokonale zasytí i mého manžela, ...
Za pár korun /09.12.10
Chudé placky

Chudé placky

Nejlepší jsou s bílou kávou z melty, jak je dělala moje babička.
Martina ...
Za pár korun /23.12.11
Broučci

Broučci

Veselé kanapky, které jsou hotové za chvilku.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu