Reklama
Reklama
Znojemská pečeně
Fotogalerie:

Znojemská pečeně

Martina Sklenářová

Vysoké Mýto

Maso je s touto omáčkou šťavnaté.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 500 g zadní hovězí
  • 100 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • tuk podle potřeby
  • trocha soli a pepře
  • 4 sterilované okurky
  • hladká mouka na jíšku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí maso opláchneme vodou a protneme proužky anglické slaniny. Cibulku nakrájenou nahrubo osmahneme na tuku‚ přidáme maso v celku‚ opečeme‚ zalijeme vodou a dusíme doměkka.

  2. Měkké maso vyjmeme‚ šťávu vydusíme na tuk‚ zaprášíme moukou‚ rozředíme vodou a provaříme asi 20 minut. Poté ji scedíme‚ osolíme a opepříme a vložíme zpátky maso. Nakonec přidáme okurky nakrájené na kostičky. Vše ještě krátce provaříme.

  3. Podáváme s houskovým knedlíkem‚ těstovinami nebo dušenou rýží. Kdo se bojí dusit maso v celku‚ může si je předem nakrájet na plátky či kostičky. Maso tak bude dříve měkké. V tom případě ale anglickou slaninu osmahneme už společně s cibulkou a omáčku již necedíme.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapustovo-masové karbanátky

Kapustovo-masové karbanátky

Klasika, která nezklame. Jarmila Fialová, Havlíčkův Brod
Za pár korun /13.01.16
Gratinované brambory

Gratinované brambory

Dají se udělat i bez lososa, ale není to ono.

Eva Tichá, Kladno

Za pár korun /07.06.15
Plněný bramborák pro labužníky

Plněný bramborák pro labužníky

Jinak: místo kuřecích jater dej vepřová a plecko.
Běla Kotrbová,
Hradec Králové
...
Za pár korun /16.12.10
Palačinky se sýrovou směsí

Palačinky se sýrovou směsí

Alena Haráňová, Příbram

Za pár korun /23.04.18
Zapečené brambory  s volským okem

Zapečené brambory s volským okem

Vydlabat brambory dá sice trochu víc práce, ale v domácích potřebách se dá sehnat ...
Za pár korun /04.01.15
Levné plněné papriky

Levné plněné papriky

Jsou mimořádně dobré a hlavně rychlé.
Irena Poláková, Rudná
Za pár korun /06.12.10
 

Nejnovější

Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu Adély Přibylové z Příbrami
Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /25.03.19
Královská kuřecí roláda

Královská kuřecí roláda

Lucie Zubatá, Vnorovy

Všehochuť /25.03.19
Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha

Všehochuť /25.03.19
Hovězí kostky s vejci

Hovězí kostky s vejci

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /25.03.19
Mrkvovo-sýrové placičky

Mrkvovo-sýrové placičky

Petra Ličková, Zlín

Za pár korun /24.03.19
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama