Reklama
Znojemská pečeně
Fotogalerie:

Znojemská pečeně

Martina Sklenářová

Vysoké Mýto

Maso je s touto omáčkou šťavnaté.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 500 g zadní hovězí
  • 100 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • tuk podle potřeby
  • trocha soli a pepře
  • 4 sterilované okurky
  • hladká mouka na jíšku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí maso opláchneme vodou a protneme proužky anglické slaniny. Cibulku nakrájenou nahrubo osmahneme na tuku‚ přidáme maso v celku‚ opečeme‚ zalijeme vodou a dusíme doměkka.

  2. Měkké maso vyjmeme‚ šťávu vydusíme na tuk‚ zaprášíme moukou‚ rozředíme vodou a provaříme asi 20 minut. Poté ji scedíme‚ osolíme a opepříme a vložíme zpátky maso. Nakonec přidáme okurky nakrájené na kostičky. Vše ještě krátce provaříme.

  3. Podáváme s houskovým knedlíkem‚ těstovinami nebo dušenou rýží. Kdo se bojí dusit maso v celku‚ může si je předem nakrájet na plátky či kostičky. Maso tak bude dříve měkké. V tom případě ale anglickou slaninu osmahneme už společně s cibulkou a omáčku již necedíme.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kapusta s uzeným

Kapusta s uzeným

Nejlépe chutná s vařenými brambory. Václav Vomáčka, Městec Králové
Za pár korun /20.10.13
Bramborák z trouby s krkovičkou

Bramborák z trouby s krkovičkou

Zdlouhavé smažení na pánvi odpadá, vše se upeče samo a chutná báječně.

...

Za pár korun /14.09.16
Kapustové a zelné závitky

Kapustové a zelné závitky

Je to poměrně vydatné jídlo.

Tereza Šrámková, Brno

Za pár korun /26.07.15
Bramborové koule plněné sýrovou směsí

Bramborové koule plněné sýrovou směsí

Do sýrové náplně můžeš přidat nastrouhaný salám.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /01.08.15
Nádivka se sýrem po italsku

Nádivka se sýrem po italsku

Každý víkend vyrážíme na chalupu. Mám tam sice krásně upravenou kuchyni, ale i tak ...
Za pár korun /09.11.08
Houbová polenta

Houbová polenta

Polenta je oblíbená především v severní Itálii. Já jsem ji ochutnal na dovolené v...
Za pár korun /17.03.12
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama