Reklama
Znojemská pečeně
Fotogalerie:

Znojemská pečeně

Martina Sklenářová

Vysoké Mýto

Maso je s touto omáčkou šťavnaté.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 500 g zadní hovězí
  • 100 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • tuk podle potřeby
  • trocha soli a pepře
  • 4 sterilované okurky
  • hladká mouka na jíšku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí maso opláchneme vodou a protneme proužky anglické slaniny. Cibulku nakrájenou nahrubo osmahneme na tuku‚ přidáme maso v celku‚ opečeme‚ zalijeme vodou a dusíme doměkka.

  2. Měkké maso vyjmeme‚ šťávu vydusíme na tuk‚ zaprášíme moukou‚ rozředíme vodou a provaříme asi 20 minut. Poté ji scedíme‚ osolíme a opepříme a vložíme zpátky maso. Nakonec přidáme okurky nakrájené na kostičky. Vše ještě krátce provaříme.

  3. Podáváme s houskovým knedlíkem‚ těstovinami nebo dušenou rýží. Kdo se bojí dusit maso v celku‚ může si je předem nakrájet na plátky či kostičky. Maso tak bude dříve měkké. V tom případě ale anglickou slaninu osmahneme už společně s cibulkou a omáčku již necedíme.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Lepenice s krupkami

Lepenice s krupkami

Recept jsem našla v jedné staré kuchařce. Moc nám to chutnalo. Milena ...
Za pár korun /09.05.16
Houbové mističky

Houbové mističky

Elegantní předkrm se stane ozdobou tvého stolu. 

Hana Veselá, Příbram 

Za pár korun /07.02.12
Jarní tvarohový koláč s nivou

Jarní tvarohový koláč s nivou

Jako večeře ideální – žádná složitá příprava, dostupné suroviny a nic ...

Za pár korun /05.03.16
Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

Zeleninová jídla vůbec nemusí být nudná.

Dominika Caisová, Zlín

Za pár korun /18.11.14
Vejce ve špenátu

Vejce ve špenátu

Pošmákne si celá rodina.

Irena Ivanová, Ostrava

Za pár korun /15.05.13
Bazalková omáčka

Bazalková omáčka

Je hotová během chvilky.

Kateřina Mezerová, Týn nad Vltavou

Za pár korun /04.07.15
 

Nejnovější

Ledovce

Ledovce

Už ani nevím, proč tomuto cukroví takhle říkáme. Třeba proto, že se skládá ...
Sladký život /03.12.16
Makové  cukroví

Makové cukroví

Příjemná vůně skořice rozvoní během pečení celý byt.

Hana Svatušková, ...

Sladký život /03.12.16
Kávové trojhránky

Kávové trojhránky

K vykrajování můžeš pochopitelně použít i jiné  tvořítko, pěkné ...

Sladký život /03.12.16
Vosí hnízda

Vosí hnízda

U nás je to velmi oblíbené cukroví, které o svátcích jako první mizí ze ...

Sladký život /03.12.16
Marcipánové bonbony

Marcipánové bonbony

Marcipán vždycky dodá cukroví krásný sametový vzhled.

Lenka Marková, Ostrava

Sladký život /03.12.16
Slavnostní bujon

Slavnostní bujon

Hovězí vývar by se měl vařit při nízké teplotě co nejdéle. Pak je chuť polévky ...

Škola vaření /02.12.16
Pomerančová očka

Pomerančová očka

V obchodech zdravé výživy můžeme zakoupit kandovanou pomerančovou kůru ...

Sladký život /02.12.16
Anýzové sušenky

Anýzové sušenky

V naší rodině je to tradiční vánoční cukroví, které nejlépe chutná, když se ...

Sladký život /02.12.16
Cukroví z oříšků

Cukroví z oříšků

Mám ráda, když je vánoční stůl bohatý.

Ivana Černá, Praha

Sladký život /02.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama