Reklama
Znojemská pečeně
Fotogalerie:

Znojemská pečeně

Martina Sklenářová

Vysoké Mýto

Maso je s touto omáčkou šťavnaté.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 500 g zadní hovězí
  • 100 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • tuk podle potřeby
  • trocha soli a pepře
  • 4 sterilované okurky
  • hladká mouka na jíšku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí maso opláchneme vodou a protneme proužky anglické slaniny. Cibulku nakrájenou nahrubo osmahneme na tuku‚ přidáme maso v celku‚ opečeme‚ zalijeme vodou a dusíme doměkka.

  2. Měkké maso vyjmeme‚ šťávu vydusíme na tuk‚ zaprášíme moukou‚ rozředíme vodou a provaříme asi 20 minut. Poté ji scedíme‚ osolíme a opepříme a vložíme zpátky maso. Nakonec přidáme okurky nakrájené na kostičky. Vše ještě krátce provaříme.

  3. Podáváme s houskovým knedlíkem‚ těstovinami nebo dušenou rýží. Kdo se bojí dusit maso v celku‚ může si je předem nakrájet na plátky či kostičky. Maso tak bude dříve měkké. V tom případě ale anglickou slaninu osmahneme už společně s cibulkou a omáčku již necedíme.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné cibule

Plněné cibule

Cibuli k večeři jako hlavní chod? Proč ne! Petra Zelenková, Příbram
Za pár korun /16.12.10
Plněné brambory se šunkou

Plněné brambory se šunkou

Připravuji je vždy, když se na trhu objeví první české nové brambory.
Jana ...
Za pár korun /14.11.12
Bramborové halušky

Bramborové halušky

Jsou mnohem lepší než  polotovar nebo z prášku.

Květa Šindelářová, ...

Za pár korun /30.04.16
Masové kuličky v zelí

Masové kuličky v zelí

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Za pár korun /22.11.18
Nudle se zelím

Nudle se zelím

Tento recept pochází z Polska, jako moje teta, od které jsem se ho naučila.

...

Za pár korun /28.04.16
Tvarůžkové chleby

Tvarůžkové chleby

Ještě než tyto chleby dopeču, začnou se mi z té krásy a vůně sbíhat sliny. ...
Za pár korun /03.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu