Reklama
Reklama
Žemlovka na slano
Fotogalerie:

Žemlovka na slano

Michaela Pavlačková
Michaela Pavlačková
Havířov-Šumbark

Nezvyklé, ale moc dobré.

Michaela Pavlačková, Havířov

Ingredience

  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • toustový chleba
  • 1 balíček čerstvý špenát nebo mražený v celku
  • 1-2 stroužky česnek
  • 300 g šunka
  • 200 g plátkový sýr
  • 300 g sýr v celku
  • mléko

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Do misky si vyšleháme vejce se solí, pepřem a troškou mléka. Toustový chleba namáčíme z jedné strany a skládáme do vymazané zapékací mísy.
  2. Poklademe spařeným špenátem s česnekem, opět vrstvu chleba, polovinu plátků šunky a sýra. Vrstvíme dokud máme suroviny, navrchu opět namočený chléb, který posypeme strouhaným sýrem.


  3. Dáme zapéct asi na 30 minut do vyhřáté troubyna 200 °C.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sádlové koláčky

Sádlové koláčky

Mezi ostatním máslovým cukrovím jsou chuťovým zpestřením vánočního mlsání. ...
Za pár korun /11.12.08
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Výborná roláda,která nemusí být jen na oslavy,ale i na všední den.

Lenka Doležalová,...

Za pár korun /03.03.12
Utopenci v omáčce

Utopenci v omáčce

Vynikající s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Monika Kupcová, Olomouc

Za pár korun /11.11.12
Dušené kedlubny

Dušené kedlubny

Na talíři ozdob jídlo čerstvými bylinkami.

Veronika Veselá, Jihlava

Za pár korun /02.04.15
Karí špagety

Karí špagety

Oběd, který máš rychle a lacino hotový.
Miroslava Kučerová, Stružinec
Za pár korun /11.12.08
Filé s omáčkou z řepy

Filé s omáčkou z řepy

Snažím se vařit co nejzdravěji a chutně. 

Hana Kupková, Ostrava 

Za pár korun /27.02.12
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama