Žemlovka
Fotogalerie:

Žemlovka

Gabriela Forrová

Olbramice
Rodina neholduje tradiční ‚‚zemlbábě‘‘, proto jsem vymyslela svůj recept.
Gabriela Forrová, Olbramice

Ingredience

  • 15 rohlík starší
  • 1 l mléko
  • 1 pudink mandlový
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 jablka
  • 1 banány
  • 1 kompot meruňkový
  • 1 cukr vanilkový
  • kousek máslo
  • špetka skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky nebo housky natrháme či nakrájíme a namáčíme je v 1/2 l mléka. Ze zbylého mléka uvaříme madlový pudink a připravíme si ovoce.
  2. Do zapékací mísy vymazené máslem po dně rozložíme kousky housky nasáknuté mlé­kem. Tuto vrstvu zalijeme půlkou uvařeného pudinku a na něj rozložíme půlku připraveného ovoce (nastrouhané jablko‚ na kolečka nakrájený banán a meruňky).
  3. Trochu pocukrujeme vanilkovým cu­krem a posypeme špet­kou mleté skořice. Postup opakujeme. Opět vrstvíme housky‚ pudink a ovoce. Poslední vrstvou budou v mléce namočené kousky housek.
  4. Ty pokapeme trochou rozpuštěného másla a nádobu vložíme do trouby a pečeme, dokud se na povrchu nevytvoří krásně zlatavá vrstva.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarůžkové chleby

Tvarůžkové chleby

Ještě než tyto chleby dopeču, začnou se mi z té krásy a vůně sbíhat sliny. ...
Za pár korun /03.11.08
Papriky na karí s pečenými bramborami

Papriky na karí s pečenými bramborami

Zdravá zeleninová dobrota je vhodná nejen pro vegetariány. Chutná opravdu všem.
Klára ...
Za pár korun /29.08.14
Holeček

Holeček

Slaninu můžeš nahradit salámem.
Markéta Novotná, Traplice
Za pár korun /13.10.11
Bramborový salát s řapíkatým celerem

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Salát je velmi lahodný a krásně křupavý. Máme jej u nás doma moc rádi.

...

Za pár korun /04.08.14
Zapečené ciabatty

Zapečené ciabatty

Jídlo s nebeskou chutí pečených paprik.
Lenka Bocková, Liberec
Za pár korun /01.12.08
Bílý chřest zapečený v kukuřičném bešamelu a strouhance s uzenou paprikou

Bílý chřest zapečený v kukuřičném bešamelu a strouhance s uzenou paprikou

Tento netradičně upravený chřest je prostě vynikající.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /28.03.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama