Ingredience
- zelí kysané
- slanina anglická
- těsto listové
- oregáno
- sýr
- uzené moravské
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Listové těsto rozválíme na plát‚ poklademe plátky tvrdého sýra‚ uzeninou (moravské uzené nebo anglická slanina) a okapaným kysaným zelím. Posypeme oreganem nebo jiným kořením dle chuti a zabalíme.
-
Štrúdl potřeme rozšlehaným vejcem‚ posypeme kmínem‚ můžeme i strouhaným tvrdým sýrem.
-
Propícháme na několika místech špejlí a dáme na plech pokropený vodou.Pečeme asi 40 min. V polovině pečení přikryjeme alobalem‚ aby se štrúdl shora nespálil. Povrch můžeme posypat třeba lněným semínkem nebo sezamem. Na talíři obložíme zeleninou.