Reklama
Zelný štrůdl
Fotogalerie:

Zelný štrůdl

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tenhle slaný štrúdl se zelím připravuji možná častěji než klasický sladký jablečný.
Renata Warzelová, Otrokovice

Ingredience

  • zelí kysané
  • slanina anglická
  • těsto listové
  • oregáno
  • sýr
  • uzené moravské

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Listové těsto rozválíme na plát‚ poklademe plátky tvrdého sýra‚ uzeninou (moravské uzené nebo anglická slanina) a okapaným kysaným zelím. Posypeme oreganem nebo jiným kořením dle chuti a zabalíme.
  2. krok2
    Štrúdl potřeme rozšlehaným vejcem‚ posypeme kmínem‚ můžeme i strouhaným tvrdým sýrem.
  3. krok3
    Propícháme na několika místech špejlí a dáme na plech pokropený vodou.Pečeme asi 40 min. V polovině pečení přikryjeme alobalem‚ aby se štrúdl shora nespálil. Povrch můžeme posypat třeba lněným semínkem nebo sezamem. Na talíři obložíme zeleninou.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Placičky s tvarůžky

Placičky s tvarůžky

Chutnají hlavně k pivu – přidej hodně cibule. Květa Kroupová, Praha
Za pár korun /04.06.16
Brambory s lečem

Brambory s lečem

Jestli chceš jídlo ostré, přidej chilli.
Markéta Dvořáková, Pavlov
Za pár korun /23.12.11
Cuketové balíčky

Cuketové balíčky

Dobrý tip jak na předkrm, tak na večeři, podáváme s jogurtovým dipem.

Andrea ...

Za pár korun /17.06.17
Bramborové placky

Bramborové placky

Při tvoření placek si máčej ruce ve vodě.

Veronika Henschová, Litoměřice

Za pár korun /19.01.13
Bílá klobása v těstíčku

Bílá klobása v těstíčku

Skvělá se šťouchanými bramborami.
Ivana Černá, Praha
Za pár korun /27.12.11
Šátečky z nudlového těsta

Šátečky z nudlového těsta

Můžeme je plnit podle chuti i jinou nádivkou.

Monika Janečková, Nymburk

Za pár korun /06.06.16
 

Nejnovější

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Helena Stoklasová, Ostrava

Sladký život /19.01.18
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Pizza košíčky

Pizza košíčky

Připraveno podle receptu

Šárky Červenkové ze Strakonic

Vaříme express /18.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama