Reklama
Zelný štrůdl
Fotogalerie:

Zelný štrůdl

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tenhle slaný štrúdl se zelím připravuji možná častěji než klasický sladký jablečný.
Renata Warzelová, Otrokovice

Ingredience

  • zelí kysané
  • slanina anglická
  • těsto listové
  • oregáno
  • sýr
  • uzené moravské

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Listové těsto rozválíme na plát‚ poklademe plátky tvrdého sýra‚ uzeninou (moravské uzené nebo anglická slanina) a okapaným kysaným zelím. Posypeme oreganem nebo jiným kořením dle chuti a zabalíme.
  2. krok2
    Štrúdl potřeme rozšlehaným vejcem‚ posypeme kmínem‚ můžeme i strouhaným tvrdým sýrem.
  3. krok3
    Propícháme na několika místech špejlí a dáme na plech pokropený vodou.Pečeme asi 40 min. V polovině pečení přikryjeme alobalem‚ aby se štrúdl shora nespálil. Povrch můžeme posypat třeba lněným semínkem nebo sezamem. Na talíři obložíme zeleninou.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketové placky

Cuketové placky

Jsou výborné k večeři se sklenkou piva, ale neurazí ani návštěvu. Lída Smolková, ...
Za pár korun /14.11.11
Vejce v županu

Vejce v županu

Všem moc chutnají, jíme je teplé i studené po celý den. Jsou vhodné ...
Za pár korun /19.07.10
Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Je skvělý, jen je potřeba dát pozor na množství soli, balkánský sýr bývá ...

Za pár korun /07.08.15
Zabalené čevabčiči

Zabalené čevabčiči

Slaninka musí být vypečená dokřupava.

Milada Lapšanská, Kvasejovice

Za pár korun /10.01.16
Masové kuličky v zelí

Masové kuličky v zelí

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Za pár korun /22.11.18
Vepřové karí s kapustičkami

Vepřové karí s kapustičkami

Růžičková kapusta je nejen moc dobrá, ale také zdravá. Proto ji máme na talíři ...
Za pár korun /24.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu