Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboráčky z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 75 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1526 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 100 g
Tuky 102 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché bramboráky z trouby jsou skvělé samostatně – například s česnekovým dipem ze zakysané smetany. Ale můžete je podávat také jako přílohu k masu nebo ke grilovaným dobrotám. Křupavé bramboráky z trouby se už po prvním soustu stanou vaším novým rodinným receptem.

 

Suroviny

olivový olej 2 PL
nakrájené nadrobno
velké moučnaté
estragon 2 PL
nasekaného
vejce 2 ks
velká nebo 4 malá, o pokojové teplotě, žloutky a bílky zvlášť
sůl
pepř
čerstvě mletý
studené nakrájené

Postup

1

Troubu předehřejte na 200/180 °C.

2

V menší pánvi rozehřejte polovinu olivového oleje na středním ohni a za občasného promíchání opékejte cibuli 8–10 minut do pěkně zlaté barvy. Nechte vychladnout.

3

Brambory nastrouhejte nahrubo a pořádně pomačkejte tloučkem od hmoždíře. Nasypte je do čisté utěrky a vymačkejte z nich maximum tekutiny.

4

V suché míse je ihned smíchejte s cibulí, smetanou, estragonem a žloutky, osolte a opepřete.

5

Bílky vyšlehejte do pevných špiček a opatrně zapracujte do bramborové směsi.

6

Vnitřek 8 kroužků na tvarování hamburgerů či volských ok vytřete zbylým olejem. Plech vyložte pečicím papírem. Postavte na něj kroužky.

7

Směs rovnoměrně rozdělte do kroužků. Poklaďte máslem, pečte 35 minut.

8

Pak pomocí kleští odstraňte kroužky, bramboráčky nechte na plechu a pečte ještě 5–10 minut, až zezlátnou i boky.

NĚCO NAVÍC
Brambory bohužel ne vždy spolehlivě udrží vejce, než ztuhnou, proto máte-li k dispozici přiměřeně velké zapékací mističky, celokovový lívanečník či plechy s velkými mělkými prohlubněmi, upečte bramboráčky raději v nich.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč