Reklama
Zelný bramborák z trouby
Fotogalerie:

Zelný bramborák z trouby

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Miluji recepty, ve kterých se vše smíchá, dá do pekáče, strčí se do trouby a je hotovo.

Marie Pavlíková, Český Krumlov

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 250 g kysaného zelí
  • podle potřeby sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 6–8 stroužků česneku
  • 3 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 200 g moravského uzeného
  • 2 lžíce rozpuštěného sádla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory oškrábeme, nastrouháme, přidáme vymačkané zelí, sůl, pepř, sušenou majoránku, drcený kmín, prolisovaný česnek, vejce, mouku a na kostičky pokrájené moravské uzené.

  2. Vše pořádně promícháme a směs rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch uhladíme lžící, potřeme rozpuštěným sádlem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 190 ºC asi 1 hodinu.

  3. Upečený bramborák rozkrájíme rádýlkem a podáváme buď teplý, nebo studený.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené špagety

Zapečené špagety

Pro obměnu dej místo eidamu uzený sýr. Helena Rajsnerová, Královec
Za pár korun /06.12.10
Bílé fazole v chilli

Bílé fazole v chilli

Rychlý a levný recept na dobrou večeři.
Rudolf Kristl, Havířov
Za pár korun /19.11.08
Pikantní těstoviny s čerstvou zeleninou

Pikantní těstoviny s čerstvou zeleninou

Na posypání nám obyčejný sýr chutná nejvíc.

Jana Remková, Orlová


Za pár korun /19.10.15
Pečený lilek s hermelínem

Pečený lilek s hermelínem

Jíme teplé a přikusujeme křupavou bagetu.

Jan Horák, Praha

Za pár korun /16.09.16
Kapusta s klobásou

Kapusta s klobásou

Je to klasika. Když v zimě nemám dobrý nápad, co udělat k obědu, sáhnu po kapustě. ...

Za pár korun /03.03.15
Musaka

Musaka

Pokrm pocházející z Bulharska.
Jan Volena, Staňkov
Za pár korun /08.09.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu