Miluji recepty, ve kterých se vše smíchá, dá do pekáče, strčí se do trouby a je hotovo.
Marie Pavlíková, Český Krumlov
Ingredience
- 1 kg brambor
- 250 g kysaného zelí
- podle potřeby sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžička sušené majoránky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 6–8 stroužků česneku
- 3 vejce
- 100 g hladké mouky
- 200 g moravského uzeného
- 2 lžíce rozpuštěného sádla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oškrábeme, nastrouháme, přidáme vymačkané zelí, sůl, pepř, sušenou majoránku, drcený kmín, prolisovaný česnek, vejce, mouku a na kostičky pokrájené moravské uzené.
-
Vše pořádně promícháme a směs rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch uhladíme lžící, potřeme rozpuštěným sádlem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 190 ºC asi 1 hodinu.
-
Upečený bramborák rozkrájíme rádýlkem a podáváme buď teplý, nebo studený.