Reklama
Zelný bramborák z trouby
Fotogalerie:

Zelný bramborák z trouby

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Miluji recepty, ve kterých se vše smíchá, dá do pekáče, strčí se do trouby a je hotovo.

Marie Pavlíková, Český Krumlov

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 250 g kysaného zelí
  • podle potřeby sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 6–8 stroužků česneku
  • 3 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 200 g moravského uzeného
  • 2 lžíce rozpuštěného sádla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory oškrábeme, nastrouháme, přidáme vymačkané zelí, sůl, pepř, sušenou majoránku, drcený kmín, prolisovaný česnek, vejce, mouku a na kostičky pokrájené moravské uzené.

  2. Vše pořádně promícháme a směs rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch uhladíme lžící, potřeme rozpuštěným sádlem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 190 ºC asi 1 hodinu.

  3. Upečený bramborák rozkrájíme rádýlkem a podáváme buď teplý, nebo studený.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulový koláč

Cibulový koláč

Někdy cibuli se slaninou dopředu orestuji, ale není to nutné. Klára Votavová, Praha ...
Za pár korun /06.05.11
Pistáciové roládky

Pistáciové roládky

Výborná pochoutka k vínu, všem návštěvám vždycky moc chutnají.

Kristýna Boráková,...

Za pár korun /08.01.16
Sádlové koláčky

Sádlové koláčky

Mezi ostatním máslovým cukrovím jsou chuťovým zpestřením vánočního mlsání.
...
Za pár korun /11.12.08
Pórkovo-sýrové sufflé

Pórkovo-sýrové sufflé

Skvelé je např. z dobře vyzrálé goudy.

Eva Svátková, Žatec

Za pár korun /03.04.16
Bramborovo-kedlubnový nákyp

Bramborovo-kedlubnový nákyp

Nezatíží žaludek ani peněženku.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /29.03.14
Borůvky se zakysanou smetanou

Borůvky se zakysanou smetanou

Mé děti už nechtějí jíst nic jiného! Tuhle dobrůtku dělám jako snídani, dezert ...

Za pár korun /17.07.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu