Reklama
Zelné závitky v tomatové omáčce
Fotogalerie:

Zelné závitky v tomatové omáčce

Petra Kuchařová

Praha
Za trochu pracnější oběd tě tvá rodina nebo hosté jistě odmění velikou pochvalou.
Petra Kuchařová, Praha

Ingredience

  • 400 g mleté maso
  • 1 cibule
  • 100 g anglická slanina
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička mletá paprika
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce strouhanka
  • 1 hlávka zelí
  • 1 kostka zeleninový bujon
  • 1 rajský protlak
  • 1 lžíce cukr
  • dle potřeby ocet a ochucení
  • na zahuštění instantní jíška

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hluboké míse smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulkou a na kostičky pokrájenou anglickou slaninou.
  2. krok2 Přidáme propasírovaný česnek, sladkou papriku, sůl a pepř. Směs promícháme a zahustíme ji strouhankou. Promíchané maso navlhčenýma rukama tvarujeme do menších bochánků.
  3. Hlávku zelí opláchneme a odstraníme košťál, aby se listy daly snadno oddělit. Hlávku v celku vložíme do velkého hrnce a zalijeme (spaříme) ji vroucí vodou z konvice. Necháme 3 minuty stát. Pak ji vyndáme a pokusíme se opatrně odloupnout jednotlivé listy. Pokud by stále praskaly, vrátíme hlávku zpět do hrnce s horkou vodou a ještě chvíli necháme listy změknout.
  4. Odloupané a osušené listy rozprostřeme na pracovní plochu (vnitřní stranu můžeme lehce posolit) a do středu každého listu vložíme masový bochánek. Poté vše zabalíme provázkem na vaření.
  5. Ve velkém hrnci rozehřejeme 1 litr vody s kostkou zeleninového bujonu. Dále vmícháme rajský protlak. Omáčku ještě trochu dochutíme cukrem a podle vlastní chuti přilijeme trochu octa.
  6. Do omáčky vložíme zelné balíčky a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
  7. Potom balíčky vyndáme a omáčku zahustíme instantní jíškou. Můžeme i dosolit. Balíčky vrátíme do omáčky a necháme posledních deset minut probublat. Nejlepší přílohou k tomuto jídlu je rýže.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houboví taliáni

Houboví taliáni

Recept určitě stojí za vyzkoušení. Jsou vynikající. Irena Zelenková, Rakovník
Za pár korun /19.11.08
Zapečený celer s uzeným

Zapečený celer s uzeným

Je vynikající s bramborovou kaší. 

Božena Kolářová, Pouště 

Za pár korun /27.02.12
Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Výborná zelná polévka dle mé fantazie.

Martin Táborský, Krnov

Za pár korun /02.06.13
Horský zeleninový koláč

Horský zeleninový koláč

Zeleninu i brambory si můžeš připravit dopředu a dát zapéci chvilku před ...
Za pár korun /09.04.13
Katčiny brambůrky

Katčiny brambůrky

Můžeš je podávat jako přílohu i samostatně.
Katka Miláčková, Praha
Za pár korun /08.09.11
Bramboračka s pórkem

Bramboračka s pórkem

Kmín by v polévce určitě neměl chybět. Naše děti jej nemají rády, proto používám ...

Za pár korun /06.08.12
 

Nejnovější

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Helena Stoklasová, Ostrava

Sladký život /19.01.18
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Pizza košíčky

Pizza košíčky

Připraveno podle receptu

Šárky Červenkové ze Strakonic

Vaříme express /18.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama