Reklama
Zelné závitky v tomatové omáčce
Fotogalerie:

Zelné závitky v tomatové omáčce

Petra Kuchařová

Praha
Za trochu pracnější oběd tě tvá rodina nebo hosté jistě odmění velikou pochvalou.
Petra Kuchařová, Praha

Ingredience

  • 400 g mleté maso
  • 1 cibule
  • 100 g anglická slanina
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička mletá paprika
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce strouhanka
  • 1 hlávka zelí
  • 1 kostka zeleninový bujon
  • 1 rajský protlak
  • 1 lžíce cukr
  • dle potřeby ocet a ochucení
  • na zahuštění instantní jíška

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hluboké míse smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulkou a na kostičky pokrájenou anglickou slaninou.
  2. krok2 Přidáme propasírovaný česnek, sladkou papriku, sůl a pepř. Směs promícháme a zahustíme ji strouhankou. Promíchané maso navlhčenýma rukama tvarujeme do menších bochánků.
  3. Hlávku zelí opláchneme a odstraníme košťál, aby se listy daly snadno oddělit. Hlávku v celku vložíme do velkého hrnce a zalijeme (spaříme) ji vroucí vodou z konvice. Necháme 3 minuty stát. Pak ji vyndáme a pokusíme se opatrně odloupnout jednotlivé listy. Pokud by stále praskaly, vrátíme hlávku zpět do hrnce s horkou vodou a ještě chvíli necháme listy změknout.
  4. Odloupané a osušené listy rozprostřeme na pracovní plochu (vnitřní stranu můžeme lehce posolit) a do středu každého listu vložíme masový bochánek. Poté vše zabalíme provázkem na vaření.
  5. Ve velkém hrnci rozehřejeme 1 litr vody s kostkou zeleninového bujonu. Dále vmícháme rajský protlak. Omáčku ještě trochu dochutíme cukrem a podle vlastní chuti přilijeme trochu octa.
  6. Do omáčky vložíme zelné balíčky a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
  7. Potom balíčky vyndáme a omáčku zahustíme instantní jíškou. Můžeme i dosolit. Balíčky vrátíme do omáčky a necháme posledních deset minut probublat. Nejlepší přílohou k tomuto jídlu je rýže.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čalamáda z gigant kedluben

Čalamáda z gigant kedluben

Jsem docela labužnice a potrpím si na to, aby jídlo mělo výraznou chuť. Pokud ...
Za pár korun /12.12.08
Hrachové noky se špekem

Hrachové noky se špekem

Zakápneme tukem vysmaženým ze slaniny.

Dita Hlaváčová, Praha 

Za pár korun /07.03.16
Maso v rýžovém závitku

Maso v rýžovém závitku

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /29.07.18
Želatinová tlačenka

Želatinová tlačenka

Tato oblíbená tlačenka se hodí nejen k večeři, ale určitě poslouží jako vynikající ...
Za pár korun /23.09.08
Brokolicové brambory

Brokolicové brambory

Osvědčil se jako sytý studentský oběd.

Jana Sklenářová, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /19.10.12
Zapečené cibulky

Zapečené cibulky

Proč by obyčejná zelenina nemohla chutnat svátečně? 

Jana ...

Za pár korun /07.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu