Reklama
Zelné závitky v tomatové omáčce
Fotogalerie:

Zelné závitky v tomatové omáčce

Petra Kuchařová

Praha
Za trochu pracnější oběd tě tvá rodina nebo hosté jistě odmění velikou pochvalou.
Petra Kuchařová, Praha

Ingredience

  • 400 g mleté maso
  • 1 cibule
  • 100 g anglická slanina
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička mletá paprika
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce strouhanka
  • 1 hlávka zelí
  • 1 kostka zeleninový bujon
  • 1 rajský protlak
  • 1 lžíce cukr
  • dle potřeby ocet a ochucení
  • na zahuštění instantní jíška

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hluboké míse smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulkou a na kostičky pokrájenou anglickou slaninou.
  2. krok2 Přidáme propasírovaný česnek, sladkou papriku, sůl a pepř. Směs promícháme a zahustíme ji strouhankou. Promíchané maso navlhčenýma rukama tvarujeme do menších bochánků.
  3. Hlávku zelí opláchneme a odstraníme košťál, aby se listy daly snadno oddělit. Hlávku v celku vložíme do velkého hrnce a zalijeme (spaříme) ji vroucí vodou z konvice. Necháme 3 minuty stát. Pak ji vyndáme a pokusíme se opatrně odloupnout jednotlivé listy. Pokud by stále praskaly, vrátíme hlávku zpět do hrnce s horkou vodou a ještě chvíli necháme listy změknout.
  4. Odloupané a osušené listy rozprostřeme na pracovní plochu (vnitřní stranu můžeme lehce posolit) a do středu každého listu vložíme masový bochánek. Poté vše zabalíme provázkem na vaření.
  5. Ve velkém hrnci rozehřejeme 1 litr vody s kostkou zeleninového bujonu. Dále vmícháme rajský protlak. Omáčku ještě trochu dochutíme cukrem a podle vlastní chuti přilijeme trochu octa.
  6. Do omáčky vložíme zelné balíčky a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
  7. Potom balíčky vyndáme a omáčku zahustíme instantní jíškou. Můžeme i dosolit. Balíčky vrátíme do omáčky a necháme posledních deset minut probublat. Nejlepší přílohou k tomuto jídlu je rýže.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené špalíky

Zapečené špalíky

Podle chuti je ještě můžeš okořenit. Božena Kolářová, Pouště 
Za pár korun /11.09.16
Brokolicové brambory

Brokolicové brambory

Osvědčil se jako sytý studentský oběd.

Jana Sklenářová, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /19.10.12
Staročeské zapečené brambory

Staročeské zapečené brambory

Staročeská pochoutka, která skvěle chutná a zasytí. Mňamka pro báječný a levný ...
Za pár korun /09.03.12
Ledový salát s tuňákem

Ledový salát s tuňákem

Když se chystám připravit salát s tuňákem, vybírám raději dražší, ...
Za pár korun /24.10.08
Drůbeží kuličky

Drůbeží kuličky

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Dana Pešáková, Tábor

Za pár korun /26.12.15
Bílá klobása v těstíčku

Bílá klobása v těstíčku

Skvělá se šťouchanými bramborami.
Ivana Černá, Praha
Za pár korun /27.12.11
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama