Reklama
Zelné závitky v tomatové omáčce
Fotogalerie:

Zelné závitky v tomatové omáčce

Petra Kuchařová

Praha
Za trochu pracnější oběd tě tvá rodina nebo hosté jistě odmění velikou pochvalou.
Petra Kuchařová, Praha

Ingredience

  • 400 g mleté maso
  • 1 cibule
  • 100 g anglická slanina
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička mletá paprika
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce strouhanka
  • 1 hlávka zelí
  • 1 kostka zeleninový bujon
  • 1 rajský protlak
  • 1 lžíce cukr
  • dle potřeby ocet a ochucení
  • na zahuštění instantní jíška

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hluboké míse smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulkou a na kostičky pokrájenou anglickou slaninou.
  2. krok2 Přidáme propasírovaný česnek, sladkou papriku, sůl a pepř. Směs promícháme a zahustíme ji strouhankou. Promíchané maso navlhčenýma rukama tvarujeme do menších bochánků.
  3. Hlávku zelí opláchneme a odstraníme košťál, aby se listy daly snadno oddělit. Hlávku v celku vložíme do velkého hrnce a zalijeme (spaříme) ji vroucí vodou z konvice. Necháme 3 minuty stát. Pak ji vyndáme a pokusíme se opatrně odloupnout jednotlivé listy. Pokud by stále praskaly, vrátíme hlávku zpět do hrnce s horkou vodou a ještě chvíli necháme listy změknout.
  4. Odloupané a osušené listy rozprostřeme na pracovní plochu (vnitřní stranu můžeme lehce posolit) a do středu každého listu vložíme masový bochánek. Poté vše zabalíme provázkem na vaření.
  5. Ve velkém hrnci rozehřejeme 1 litr vody s kostkou zeleninového bujonu. Dále vmícháme rajský protlak. Omáčku ještě trochu dochutíme cukrem a podle vlastní chuti přilijeme trochu octa.
  6. Do omáčky vložíme zelné balíčky a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
  7. Potom balíčky vyndáme a omáčku zahustíme instantní jíškou. Můžeme i dosolit. Balíčky vrátíme do omáčky a necháme posledních deset minut probublat. Nejlepší přílohou k tomuto jídlu je rýže.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Vepřové maso v rajčatové omáčce

Vepřové maso v rajčatové omáčce

Skvělý oběd v letních dnech.
Za pár korun /15.08.14
Fazolový hrnec

Fazolový hrnec

Luštěniny by se měly jíst alespoň jednou týdně. Vyzkoušej tento recept.
Iva ...
Za pár korun /06.05.11
Masový koláč

Masový koláč

Nechtělo se mi vařit stále dokola klasickou sekanou, a tak jsem jednou připravila mleté ...
Za pár korun /06.10.08
Zapečené ciabatty

Zapečené ciabatty

Jídlo s nebeskou chutí pečených paprik.
Lenka Bocková, Liberec
Za pár korun /01.12.08
Zapékané brambory

Zapékané brambory

Také jídlo ve stylu ‚‚co dům dal‘‘ je dobré.
Monika Mendroková,
Český ...
Za pár korun /02.07.09
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Při nedělním obědě by neměla dobrá polévka nikdy chybět.

Ivan Novotný, Ostrava

Za pár korun /20.04.15
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama