Reklama
Zelné závitky
Fotogalerie:

Zelné závitky

Monika Nebojsová

Vyškov
Velmi jednoduché‚ lehké a výborné jídlo, vhodné i pro děti.
Monika Nebojsová, Vyškov

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 6 listů zelí hlávkové
  • 6 plátků šunka
  • 6 plátků sýr plátkový
  • 30 ml olej
  • Na obalení
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 vejce
  • 4 lžíce strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Listy zelí oloupeme a ve vroucí vodě uvaříme‚ vykrojíme košťál.
  2. Na plátek listu položíme plátek šunky a plátek sýra‚ můžeme je osolit, ale opatrně‚ salám i sýr jsou slané.
  3. Každý naplněný list smotáme do závitku, který obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
  4. Smažíme na rozpáleném oleji. Jako přílohu servírujeme uvařené brambory.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Podávej ji s čerstvým pečivem. Renata Warzelová, Otrokovice
Za pár korun /01.08.11
Vejce ve špenátu

Vejce ve špenátu

Pošmákne si celá rodina.

Irena Ivanová, Ostrava

Za pár korun /15.05.13
Zapečené alsaské zelí

Zapečené alsaské zelí

Vyzkoušej tuto zajímavou pochoutku.

Marta Čermáková, Blatná

Za pár korun /02.03.16
Fazolový salát s červenou řepou

Fazolový salát s červenou řepou

 Milovníci řepy by ho měli určitě vyzkoušet. 

Lída ...

Za pár korun /06.03.12
Těstovinový krabí salát

Těstovinový krabí salát

Za pár korun se dají lehce připravit i docela zdravé pochoutky. Já jsem si hodně ...
Za pár korun /08.12.08
Šťavnatý zelný smažák se šunkou a sýrem

Šťavnatý zelný smažák se šunkou a sýrem

Šťavnatá pochoutka, kterou si oblíbíš.

Alena Krátká, Hodonín

Za pár korun /05.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu