Reklama
Zelňák
Fotogalerie:

Zelňák

Jitka Hondlová

Doksy u Kladna
Šikovná rychlovka pro masožrouty.
Jitka Hondlová, Doksy u Kladna

Ingredience

  • 400 g maso vepřové mleté
  • 1 kg brambory vařené
  • 1 zelí kysané
  • 2 cibule
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce kmín
  • 2 lžíce vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném oleji (používám pánev wok‚ ale to není podmínkou) osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka.Když zezlátne‚ přidáme mleté maso‚ lžíci kmínu a za občasného míchání masíčko pěkně opečeme.
  2. Když je maso propečené, přidáme dvě lžíce vegety a promícháme. Kdybychom vegetu dali hned‚ maso by se dusilo a ne peklo.
  3. Ještě ti prozradím svůj fígl na zelí ze sáčku. Neproplachujeme ho‚ zbytečně bychom přišli o vitaminy. Já odstřihnu vrchní rohy‚ sáček otočím nad dřez a šťávu jen zlehka vymačkám. Když jí v zelí troška zbude‚ nevadí‚ naopak to dodá jídlu správnou chuť.
  4. Zelí přidáme k masu do pánve‚ promícháme, aby se prohřálo‚ přidáme brambory a můžeme podávat.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křupavá kolečka

Křupavá kolečka

Suroviny se doma vždycky najdou. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /29.04.16
Křupavá rybička

Křupavá rybička

Díky kukuřičným lupínkům křupe.

Světlana Kravchenko, Ostrava

Za pár korun /25.07.12
Polenta  s uzeninami

Polenta s uzeninami

Polenta je rozšířená v Itálii. My jsme ji prvně ochutnali v Chorvatsku. V Česku je ...
Za pár korun /21.01.13
Medové batáty s chilli

Medové batáty s chilli

Markéta Tichá, Luhačovice

Za pár korun /26.02.19
Omáčka ze srdíček

Omáčka ze srdíček

Kuřecí srdíčka nám moc chutnají.

Lucie Ožanová, Havířov

Za pár korun /07.09.12
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Nejlepší jsou s bramborovou kaší.

Klára Janků, Brno

Za pár korun /03.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu