Reklama
Zelňák
Fotogalerie:

Zelňák

Jitka Hondlová

Doksy u Kladna
Šikovná rychlovka pro masožrouty.
Jitka Hondlová, Doksy u Kladna

Ingredience

  • 400 g maso vepřové mleté
  • 1 kg brambory vařené
  • 1 zelí kysané
  • 2 cibule
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce kmín
  • 2 lžíce vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném oleji (používám pánev wok‚ ale to není podmínkou) osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka.Když zezlátne‚ přidáme mleté maso‚ lžíci kmínu a za občasného míchání masíčko pěkně opečeme.
  2. Když je maso propečené, přidáme dvě lžíce vegety a promícháme. Kdybychom vegetu dali hned‚ maso by se dusilo a ne peklo.
  3. Ještě ti prozradím svůj fígl na zelí ze sáčku. Neproplachujeme ho‚ zbytečně bychom přišli o vitaminy. Já odstřihnu vrchní rohy‚ sáček otočím nad dřez a šťávu jen zlehka vymačkám. Když jí v zelí troška zbude‚ nevadí‚ naopak to dodá jídlu správnou chuť.
  4. Zelí přidáme k masu do pánve‚ promícháme, aby se prohřálo‚ přidáme brambory a můžeme podávat.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové kuličky se zelím

Masové kuličky se zelím

Když opravdu nevím, co mám zase vařit, sáhnu po mletém mase. Podle mě je to ideální ...
Za pár korun /08.05.12
Snadný dortíček se želatinou

Snadný dortíček se želatinou

Po ztuhnutí jej zdobím čerstvou mátou.

Kristýna Ambrožová, Třinec

Za pár korun /16.07.16
Cuketové komínky s rajčaty

Cuketové komínky s rajčaty

Čas je občas i můj nepřítel. Vaření nerada šidím, protože se považuji za ...
Za pár korun /01.12.08
Salámová pomazánka

Salámová pomazánka

Jednoduchá‚ ale moc dobrá. Miluje ji celá naše rodina.
Monika Kejlová, Chodov
Za pár korun /04.08.11
Labužnické těstoviny

Labužnické těstoviny

Velice chutné, rychlé těstoviny. Jen je třeba vyzkoušet.

Renata Trpišovská, Zruč nad ...

Za pár korun /01.04.12
Plněný bramborák pro labužníky

Plněný bramborák pro labužníky

Jinak: místo kuřecích jater dej vepřová a plecko.
Běla Kotrbová,
Hradec Králové
...
Za pár korun /16.12.10
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama