Reklama
Reklama
Zelňák
Fotogalerie:

Zelňák

Jitka Hondlová

Doksy u Kladna
Šikovná rychlovka pro masožrouty.
Jitka Hondlová, Doksy u Kladna

Ingredience

  • 400 g maso vepřové mleté
  • 1 kg brambory vařené
  • 1 zelí kysané
  • 2 cibule
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce kmín
  • 2 lžíce vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném oleji (používám pánev wok‚ ale to není podmínkou) osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka.Když zezlátne‚ přidáme mleté maso‚ lžíci kmínu a za občasného míchání masíčko pěkně opečeme.
  2. Když je maso propečené, přidáme dvě lžíce vegety a promícháme. Kdybychom vegetu dali hned‚ maso by se dusilo a ne peklo.
  3. Ještě ti prozradím svůj fígl na zelí ze sáčku. Neproplachujeme ho‚ zbytečně bychom přišli o vitaminy. Já odstřihnu vrchní rohy‚ sáček otočím nad dřez a šťávu jen zlehka vymačkám. Když jí v zelí troška zbude‚ nevadí‚ naopak to dodá jídlu správnou chuť.
  4. Zelí přidáme k masu do pánve‚ promícháme, aby se prohřálo‚ přidáme brambory a můžeme podávat.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Placičkové jednohubky

Placičkové jednohubky

Chutnají teplé i studené. Je to takové milé a netradiční pohoštění pro ...
Za pár korun /03.02.11
Skvělé plněné langoše

Skvělé plněné langoše

Recept na tyto langoše jsem získala od mamky mého muže a rychle u nás ...
Za pár korun /13.10.11
Celerové brambory

Celerové brambory

Zkus zařadit celer do svého jídelníčku.

Tereza Šrámková, Brno

Za pár korun /03.08.12
Bazalková omáčka

Bazalková omáčka

Je hotová během chvilky.

Kateřina Mezerová, Týn nad Vltavou

Za pár korun /04.07.15
Frikadelky s překvapením

Frikadelky s překvapením

Olomoucké tvarůžky se krásně roztečou.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /05.01.17
Špagety s brokolicí a masíčkem

Špagety s brokolicí a masíčkem

Jednoduché, rychlé, levné a syté. Vřele doporučuji vyzkoušet!
Zuzana Kuzníková, ...
Za pár korun /15.03.12
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama