Tradiční polévka v trochu jiné úpravě.
Lenka Kořínková, Humpolec
Ingredience
- Ingredience
- 400 g kysané zelí
- 50 g čočka
- 10 g sušené houby
- 1-2 bobkové listy
- 5 zrnek celý pepř
- kmín a sůl dle chuti
- 50 g sádlo
- 50 g cibule
- 20 g hladká mouka
- 1 lžička sladká paprika
- 200 ml zakysaná smetana
- 200 g uzená klobása
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Propláchnutou čočku na pár hodin namočíme. Zelí pokrájíme na kousky. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme papriku, zelí, spařené nakrájené houby, kmín, pepř, bobkový list a klobásu. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme.
-
Pak vyjmeme klobásu, přidáme čočku, kterou jsme si předem povařili, a polévku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Krátce povaříme, přidáme smetanu a na závěr vložíme nakrájenou klobásu.