Reklama
Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou
Fotogalerie:

Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Martin Táborský
Martin Táborský
Krnov

Výborná zelná polévka dle mé fantazie.

Martin Táborský, Krnov

Ingredience

  • 500 g hlávkové zelí
  • 100 g máslo
  • 250 g baby karotka
  • dvě nožky ostravská klobása
  • 1-2 cibule
  • 100 ml Smetana na vaření 12%
  • 4 - 6 ks brambory
  • pár lžiček cukr krystal
  • dle chuti pepř
  • celé balení červená sladká paprika
  • 4 ks bobkový list
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na menší kousky a dáme vařit. Přidáme cca 4 bobkové listy, pepř a sůl dle chuti a vaříme. Očistíme a nakrájíme brambory na menší kousky a dáme vařit do stejného hrnce jako zelí.

  2. Na pánvi rozpustíme cca 50 g másla a přidáme cca 2-3 čajové lžičky cukru krystal. Ihned mícháme, aby se nám cukr nespálil, přidáme nakrájenou a očištěnou baby karotku a chvíli dusíme s trochou vody. Po cca 3 minutách vypneme hořák a pánev odstavíme. Na další pánvi opět rozehřejeme cca 50 g másla. Vložíme najemno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, poté přidáme na malé kousky nakrájenou ostravskou klobásu a chvíli smažíme.

  3. Nyní vše vmícháme do hrnce se zelím a brambory a nasypeme celý sáček červené sladké papriky. Můžeme dochutit solí, pepřem, nebo jakýmikoliv bylinkami.

  4. Vše vaříme až do změknutí, vypneme hořák, a celou polévku můžeme dohustit smetanou s moukou, ale já pouze přiliju smetanu, promíchám a ihned podávám.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulovo-zázvorové řízečky

Cibulovo-zázvorové řízečky

Zázvor dodá vůni a zvýrazní chuť. Jana Remková, Orlová
Za pár korun /06.01.15
Těstoviny z remosky

Těstoviny z remosky

Remoska je skvělá, nedám na ni dopustit.

Anna Schmidtová, Tábor

Za pár korun /20.03.15
Zelné listové šátečky

Zelné listové šátečky

Helena Keříková, Humpolec

Za pár korun /28.06.18
Jahodová marmeláda bez cukru

Jahodová marmeláda bez cukru

Rádi snídáme čerstvé pečivo
s marmeládou.
Jana Součková, Praha
Za pár korun /17.09.09
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Polentové noky

Polentové noky

Borůvky můžeme nahradit jakýmkoliv podušeným ovocem.
Kateřina Gajová, Brno
Za pár korun /20.10.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu