Reklama
Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou
Fotogalerie:

Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Martin Táborský
Martin Táborský
Krnov

Výborná zelná polévka dle mé fantazie.

Martin Táborský, Krnov

Ingredience

  • 500 g hlávkové zelí
  • 100 g máslo
  • 250 g baby karotka
  • dvě nožky ostravská klobása
  • 1-2 cibule
  • 100 ml Smetana na vaření 12%
  • 4 - 6 ks brambory
  • pár lžiček cukr krystal
  • dle chuti pepř
  • celé balení červená sladká paprika
  • 4 ks bobkový list
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na menší kousky a dáme vařit. Přidáme cca 4 bobkové listy, pepř a sůl dle chuti a vaříme. Očistíme a nakrájíme brambory na menší kousky a dáme vařit do stejného hrnce jako zelí.

  2. Na pánvi rozpustíme cca 50 g másla a přidáme cca 2-3 čajové lžičky cukru krystal. Ihned mícháme, aby se nám cukr nespálil, přidáme nakrájenou a očištěnou baby karotku a chvíli dusíme s trochou vody. Po cca 3 minutách vypneme hořák a pánev odstavíme. Na další pánvi opět rozehřejeme cca 50 g másla. Vložíme najemno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, poté přidáme na malé kousky nakrájenou ostravskou klobásu a chvíli smažíme.

  3. Nyní vše vmícháme do hrnce se zelím a brambory a nasypeme celý sáček červené sladké papriky. Můžeme dochutit solí, pepřem, nebo jakýmikoliv bylinkami.

  4. Vše vaříme až do změknutí, vypneme hořák, a celou polévku můžeme dohustit smetanou s moukou, ale já pouze přiliju smetanu, promíchám a ihned podávám.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Je báječně kyprá a příjemně vláčná. Jana Dvořáková, Ostrava
Za pár korun /04.08.11
Domácí plněný chléb

Domácí plněný chléb

U nás doma se po této pochoutce jen zapráší.
Kateřina Hávová, Dlouhá Brtnice
Za pár korun /28.04.12
Bochánky s kukuřicí

Bochánky s kukuřicí

Měly by být opečené dokřupava.

Klára Šimečková, Jablonec

Za pár korun /18.11.13
Hermelín plněný zelím v bramborovém těstíčku

Hermelín plněný zelím v bramborovém těstíčku

Hotová mňamka, můžeš si ji dát k obědu i k večeři.
Jarka ...
Za pár korun /19.01.11
Zapečený květák

Zapečený květák

Když žena odjede do lázní, nezbývá mi nic jiného než se postavit ke sporáku. Vařím ...
Za pár korun /19.08.09
Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Připraví je snadno i úplný začátečník.
Eva Mikysková, Třebíč
Za pár korun /03.02.10
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama