Reklama
Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou
Fotogalerie:

Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Martin Táborský
Martin Táborský
Krnov

Výborná zelná polévka dle mé fantazie.

Martin Táborský, Krnov

Ingredience

  • 500 g hlávkové zelí
  • 100 g máslo
  • 250 g baby karotka
  • dvě nožky ostravská klobása
  • 1-2 cibule
  • 100 ml Smetana na vaření 12%
  • 4 - 6 ks brambory
  • pár lžiček cukr krystal
  • dle chuti pepř
  • celé balení červená sladká paprika
  • 4 ks bobkový list
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na menší kousky a dáme vařit. Přidáme cca 4 bobkové listy, pepř a sůl dle chuti a vaříme. Očistíme a nakrájíme brambory na menší kousky a dáme vařit do stejného hrnce jako zelí.

  2. Na pánvi rozpustíme cca 50 g másla a přidáme cca 2-3 čajové lžičky cukru krystal. Ihned mícháme, aby se nám cukr nespálil, přidáme nakrájenou a očištěnou baby karotku a chvíli dusíme s trochou vody. Po cca 3 minutách vypneme hořák a pánev odstavíme. Na další pánvi opět rozehřejeme cca 50 g másla. Vložíme najemno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, poté přidáme na malé kousky nakrájenou ostravskou klobásu a chvíli smažíme.

  3. Nyní vše vmícháme do hrnce se zelím a brambory a nasypeme celý sáček červené sladké papriky. Můžeme dochutit solí, pepřem, nebo jakýmikoliv bylinkami.

  4. Vše vaříme až do změknutí, vypneme hořák, a celou polévku můžeme dohustit smetanou s moukou, ale já pouze přiliju smetanu, promíchám a ihned podávám.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Jitčina červená řepa

Jitčina červená řepa

Recept mám od kolegyně z práce. Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /11.04.16
Zapečené těstoviny s mletým masem

Zapečené těstoviny s mletým masem

Moc dobré a rychlé. U nás se po něm vždy zapráší.

Ivana Šindelářová, Chrást

Za pár korun /13.06.12
Rizoto z uzené krůty

Rizoto z uzené krůty

Vynikající a jednoduché jídlo, které si zamiluješ.

Martina Sklenářová, ...

Za pár korun /12.06.16
Pizza s krabím masem

Pizza s krabím masem

Svou výraznou chuť si zachovává i zastudena.
Barbora Vávrová, Břestek
Za pár korun /01.08.11
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Dopřej si svačinu plnou vitamninů.
Jan Kos, Náchod
Za pár korun /23.12.11
Filé v mrkvi a hořčičném krému

Filé v mrkvi a hořčičném krému

Mnoho lidí se bojí připravit rybu jinak než v trojobale. Přitom je mnoho zajímavých ...
Za pár korun /06.09.13
 

Nejnovější

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...
Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama