Reklama
Reklama
Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou
Fotogalerie:

Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Martin Táborský
Martin Táborský
Krnov

Výborná zelná polévka dle mé fantazie.

Martin Táborský, Krnov

Ingredience

  • 500 g hlávkové zelí
  • 100 g máslo
  • 250 g baby karotka
  • dvě nožky ostravská klobása
  • 1-2 cibule
  • 100 ml Smetana na vaření 12%
  • 4 - 6 ks brambory
  • pár lžiček cukr krystal
  • dle chuti pepř
  • celé balení červená sladká paprika
  • 4 ks bobkový list
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na menší kousky a dáme vařit. Přidáme cca 4 bobkové listy, pepř a sůl dle chuti a vaříme. Očistíme a nakrájíme brambory na menší kousky a dáme vařit do stejného hrnce jako zelí.

  2. Na pánvi rozpustíme cca 50 g másla a přidáme cca 2-3 čajové lžičky cukru krystal. Ihned mícháme, aby se nám cukr nespálil, přidáme nakrájenou a očištěnou baby karotku a chvíli dusíme s trochou vody. Po cca 3 minutách vypneme hořák a pánev odstavíme. Na další pánvi opět rozehřejeme cca 50 g másla. Vložíme najemno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, poté přidáme na malé kousky nakrájenou ostravskou klobásu a chvíli smažíme.

  3. Nyní vše vmícháme do hrnce se zelím a brambory a nasypeme celý sáček červené sladké papriky. Můžeme dochutit solí, pepřem, nebo jakýmikoliv bylinkami.

  4. Vše vaříme až do změknutí, vypneme hořák, a celou polévku můžeme dohustit smetanou s moukou, ale já pouze přiliju smetanu, promíchám a ihned podávám.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynutý bramborák

Kynutý bramborák

Tenhle recept mám od babičky ze Slovenska. Martina Jiroutová, Domažlice
Za pár korun /16.02.16
Bramborové pusinky

Bramborové pusinky

Mám mlsnou rodinu a nezbývá mi než vymýšlet různé finty, aby si na něčem pochutnala. ...
Za pár korun /01.09.08
Taštičky plněné zelím

Taštičky plněné zelím

Peču je, když chci udělat manželovi radost.

Petra Straková, Děčín 


Za pár korun /11.01.16
Dršťková se slaninou

Dršťková se slaninou

Nejlepší je s čerstvou majoránkou.

Petr Láska, Chomutov

Za pár korun /17.01.16
Plněné brambory

Plněné brambory

Toto velmi jednoduché a opravdu rychle hotové jídlo mě naučila moje babička. Plněné ...
Za pár korun /23.09.08
Tvarůžkové zlaťouchy

Tvarůžkové zlaťouchy

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /26.05.18
 

Nejnovější

Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu Adély Přibylové z Příbrami
Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /25.03.19
Královská kuřecí roláda

Královská kuřecí roláda

Lucie Zubatá, Vnorovy

Všehochuť /25.03.19
Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha

Všehochuť /25.03.19
Hovězí kostky s vejci

Hovězí kostky s vejci

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /25.03.19
Mrkvovo-sýrové placičky

Mrkvovo-sýrové placičky

Petra Ličková, Zlín

Za pár korun /24.03.19
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama