Reklama
Zelná polévka
Fotogalerie:

Zelná polévka

Ivana Bartušková

Bítovčice
Zelňačka s klobáskou nikdy nezklame.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 150 g cibule
  • 10 ml olej
  • 50 g slanina anglická
  • 100 g klobásy paprikové
  • 2 l voda
  • 3 kostky bujón
  • 250 g brambory
  • 300 g zelí kysané
  • špetka pepř
  • špetka paprika pálivá
  • 110 g mouka hladká
  • 100 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na měsíčky, anglickou slaninu na kostičky a klobásu na půlměsíčky. Vše vložíme na rozpálený olej a za občasného míchání orestujeme.
  2. Zalijeme vodou a přidáme bujon, brambory nakrájené na kostičky, scezené překrájené zelí, pepř a papriku.
  3. Vaříme asi 20 minut. Poté zahustíme hladkou moukou a zjemníme smetanou.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Štrúdl s vejci, salámem a mátou

Štrúdl s vejci, salámem a mátou

Tento štrúdl mi pomáhala připravovat naše dcera. Dnes ho už umí udělat sama. Je velice ...
Za pár korun /19.07.10
Drůbeží játra na zelenině

Drůbeží játra na zelenině

Vždy se snažím šťávu nějak vylepšit. Tahle se zeleninou se osvědčila.

Marta ...

Za pár korun /07.01.17
Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Skvěle se hodí třeba ke grilovanému masu.

Jana Krutilová, Olešnice

Za pár korun /15.08.15
Rošťácké paličky

Rošťácké paličky

Tato marináda se výborně hodí i na králíka.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Za pár korun /06.05.12
Jatýrka na tymiánu

Jatýrka na tymiánu

Voňavé koření dodá jídlu velmi zajímavé aroma.
Kateřina Miláčková, Praha
Za pár korun /09.11.09
Hrachová kaše s majoránkou a klobásou

Hrachová kaše s majoránkou a klobásou

Můj manžel je milovník klasické české kuchyně a hrachová kaše je jedním z jeho ...

Za pár korun /28.02.12
 

Nejnovější

Čokoládové hromádky

Čokoládové hromádky

Barbora Gavláková, Havířov
Všehochuť /22.10.18
Dušičková svačinka

Dušičková svačinka

Miluše Doubrová, Chrudim

Zdravě a chutně /20.10.18
Netopýří moučník

Netopýří moučník

Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /19.10.18
Hroznové housenky

Hroznové housenky

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /18.10.18
Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady

Kateřina Pavlíková, Příbram

Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama