Reklama
Zeleninové těstoviny
Fotogalerie:

Zeleninové těstoviny

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jsem zatím začínající kuchařkou, a tak se nepouštím do příliš složitých a drahých jídel. Ale i levná jídla mohou být velmi chutná. Můžete si přesvědčit sami, když si vyzkoušíte můj recept. 
Dagmar Zichová, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • pepř
  • 3 rajčata
  • olej
  • těstoviny
  • 50 g žampiony
  • sůl
  • cuketa

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obale na skus, to znamená, že nejsou příliš měkké. Necháme je okapat. Na 2 lžících oleje zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na proužky nakrájené papriky a rajčata nakrájená na menší kostičky.
  2. Pak ještě přidáme očištěnou a nakrájenou cuketu a asi 50 g žampionů, které předtím oloupeme, očistíme a pokrájíme na plátky. Směs zeleniny se žampiony orestujeme doměkka, ochutíme bazalkovým pestem, solí a pepřem podle chuti. Hotovou směs lehce promícháme s teplými těstovinami, které k ní přidáme do pánve a hned podáváme.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ryba v citronové strouhance

Ryba v citronové strouhance

Citron ve strouhance je výtečný! Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Za pár korun /08.02.12
Medová stehýnka

Medová stehýnka

Labužníci mohou do medové omáčky přidat i trochu mletého zázvoru. 

Kamila ...

Za pár korun /17.11.14
Pomazánka z kysaného zelí

Pomazánka z kysaného zelí

Zdravá a rychlá večeře, když se ti nechce vařit.
Helena Macková, Vsetín
Za pár korun /06.05.11
Rizoto se salámem

Rizoto se salámem

Rýže je hotová, když vsákne všechnu vodu.
Martina Mikulová, Třebonín
Za pár korun /06.05.11
Zelný prejt

Zelný prejt

Je dobrý teplý i studený.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.11.14
Květák s anglickou slaninou

Květák s anglickou slaninou

Chutná i studený.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /27.08.13
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama