Reklama
Zeleninové špízy
Fotogalerie:

Zeleninové špízy

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Hubnutí je kumšt. Nikdy jsem nepochopila, proč se tuk na tělo tak lehce nabaluje a tak obtížně se ho musím zbavovat. Nový rok vždycky začínám s předsevzetím, že zhubnu. Proto se učím vařit dietně.
Blanka Gombelíková, Blansko

Ingredience

  • 1 žlutá cuketa
  • rajčátka cherry
  • olej olivový
  • mrkev
  • cibule
  • rozmarýn

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Zeleninu důkladně omyjeme a očistíme. Cuketu a cibulku nakrájíme na malá kolečka. Mrkvičky vyndáme z plechovky a necháme okapat. Vezmeme si špejli a na konci ji seřízneme do ostré špičky. Zeleninu na špejle napichujeme tak, aby se pravidelně střídaly jednotlivé druhy. K napichování zeleniny můžeme použít očištěnou větvičku rozmarýnu – dodá zelenině jemné aroma. Připravené špízy vložíme do pekáčku, zalijeme je olivovým olejem a okořeníme. Dáme zapéct do předehřáté trouby asi na 10 minut.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Špagetová bábovka

Špagetová bábovka

Zapečená slaná dobrota sypaná strouhaným sýrem vypadá jako pocukrovaná. Tvar bábovky ...
Za pár korun /22.01.09
Těstoviny se zeleninou

Těstoviny se zeleninou

Zvládne je každý...
Pavla Cseyteyová, Netolice
Za pár korun /08.12.08
Krůtí katův šleh

Krůtí katův šleh

Směs je příjemně pikantní. 

Hana Jankovská, Neveklov 

Za pár korun /24.02.12
Špagetová hnízda

Špagetová hnízda

Pochoutka mlsounům.
Renáta Koumarová, Třebíč
Za pár korun /05.12.08
Plněné brambory

Plněné brambory

Dají se připravit i jako pohoštění pro návštěvu. Na talíři vypadají moc hezky, a ...

Za pár korun /22.01.13
Filé v mrkvi a hořčičném krému

Filé v mrkvi a hořčičném krému

Mnoho lidí se bojí připravit rybu jinak než v trojobale. Přitom je mnoho zajímavých ...
Za pár korun /06.09.13
 

Nejnovější

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička. Katka Miláčková, Praha
Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama