Reklama
Zelenina s křehkým masem
Fotogalerie:

Zelenina s křehkým masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich dokonce pochutnám.

Petr Červenka, Třebíč

Ingredience

  • 2 kedlubny (pokud nebudou k dostání, dají se nahradit bramborou)
  • 4 velké mrkve
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 2 velké cibule
  • olej na smažení
  • 200 g vepřového masa
  • kousek špeku
  • 1 lžička instantní jíšky
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 1 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev očistíme a necháme větší kousky, kapustičky opláchneme a zbavíme první, poničené vrstvy.

  2. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobnější kousíčky. V hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme. Přidáme pokrájené vepřové maso se špekem, necháme změknout. Do hrnce následně přihodíme i připravenou zeleninu a vše zalijeme zhruba 1–2 hrnky vlažné vody.

  3. Směs dusíme pod pokličkou do změknutí, poté odklopíme a ještě chvilku vaříme. Velká část vody se odpaří a do zbylého množství vmícháme jíšku, sůl, pepř a máslo. Zamícháme a necháme zhoustnout. Podáváme samotné nebo s pečivem.

Tip redakce

Maso vyber podle sebe, ale lepší je zvolit libovější kousek. Tučnější část vepřového by ti pustila zbytečně moc tuku a pokrm by pak působil těžce a hutně. Můžeš také při přípravě použít místo vody vývar.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s lečem

Brambory s lečem

Jestli chceš jídlo ostré, přidej chilli. Markéta Dvořáková, Pavlov
Za pár korun /23.12.11
Rizoto se zelím a uzeným

Rizoto se zelím a uzeným

Naše po česku vylepšené rizoto je opravdu šťavnaté.

Pavla Lukačovičová, Dolní ...

Za pár korun /23.01.15
Tvarůžkové chleby

Tvarůžkové chleby

Ještě než tyto chleby dopeču, začnou se mi z té krásy a vůně sbíhat sliny. ...
Za pár korun /03.11.08
Labužnické těstoviny

Labužnické těstoviny

Velice chutné, rychlé těstoviny. Jen je třeba vyzkoušet.

Renata Trpišovská, Zruč nad ...

Za pár korun /01.04.12
Lívance s borůvkami

Lívance s borůvkami

Jsou výbornou svačinkou hlavně pro děti.
Kristina Vyhlasová, Mělnické Vtelno
Za pár korun /15.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu