Reklama
Zelenina s křehkým masem
Fotogalerie:

Zelenina s křehkým masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich dokonce pochutnám.

Petr Červenka, Třebíč

Ingredience

  • 2 kedlubny (pokud nebudou k dostání, dají se nahradit bramborou)
  • 4 velké mrkve
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 2 velké cibule
  • olej na smažení
  • 200 g vepřového masa
  • kousek špeku
  • 1 lžička instantní jíšky
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 1 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev očistíme a necháme větší kousky, kapustičky opláchneme a zbavíme první, poničené vrstvy.

  2. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobnější kousíčky. V hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme. Přidáme pokrájené vepřové maso se špekem, necháme změknout. Do hrnce následně přihodíme i připravenou zeleninu a vše zalijeme zhruba 1–2 hrnky vlažné vody.

  3. Směs dusíme pod pokličkou do změknutí, poté odklopíme a ještě chvilku vaříme. Velká část vody se odpaří a do zbylého množství vmícháme jíšku, sůl, pepř a máslo. Zamícháme a necháme zhoustnout. Podáváme samotné nebo s pečivem.

Tip redakce

Maso vyber podle sebe, ale lepší je zvolit libovější kousek. Tučnější část vepřového by ti pustila zbytečně moc tuku a pokrm by pak působil těžce a hutně. Můžeš také při přípravě použít místo vody vývar.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křupavá rybička

Křupavá rybička

Díky kukuřičným lupínkům křupe. Světlana Kravchenko, Ostrava
Za pár korun /25.07.12
Karí špagety

Karí špagety

Oběd, který máš rychle a lacino hotový.
Miroslava Kučerová, Stružinec
Za pár korun /11.12.08
Bůčková tlačenka

Bůčková tlačenka

Připravuji si ji sama, aspoň vím, co v ní je.

Lenka Blizmanová, Městec Králové

Za pár korun /16.02.13
Brokolice zapečená s kuřecím masem

Brokolice zapečená s kuřecím masem

Zamaskovaná brokolice chutná i dětem.

Irina Ivanova, Ostrava

Za pár korun /05.04.16
Ryba v citronové strouhance

Ryba v citronové strouhance

Citron ve strouhance je výtečný!

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Za pár korun /08.02.12
Vejce plněná lososovou pomazánkou

Vejce plněná lososovou pomazánkou

Jestli přemýšlíš, jaké připravit na Velikonoce jednoduché a rychlé slané ...
Za pár korun /09.04.12
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama