Reklama
Reklama
Želatinová tlačenka
Fotogalerie:

Želatinová tlačenka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tato oblíbená tlačenka se hodí nejen k večeři, ale určitě poslouží jako vynikající pohoštění pro návštěvu. A když nás čeká konzumace alkoholu – její nakyslá chuť příjemně zneutralizuje následky nadměrného popíjení.
Blanka Dihlová, Ludgeřovice

Ingredience

  • 1 sklenička tatarka
  • 3 okurka kyselá
  • 1vaječná želatina
  • 200 g salám drůbeží
  • 1 cibule
  • 4-5 vejce
  • 1 sklenička moravanka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    K nálevu z Moravanky přidáme jednu lžíci octa‚ tři lžíce vody a sůl podle chuti. Vše mírně ohřejeme a přidáme želatinu. Želatinu mů­že­me také připravit zvlášť podle návodu na obalu.


  2. krok2
    Mezitím si uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je‚ nakrájíme na kostičky a přidáme k nakrájené cibuli‚ salámu a k Moravance‚ ze které jsme vyndali feferonku a cibulky. Okurku a papriku z Moravanky nakrájíme na kostičky. Ke všemu přidáme tatarskou omáčku a přilijeme připravenou želatinu.
  3. krok3
    Celou směs promícháme a nalijeme buď do formy na srnčí hřbet, nebo do tlačenkového střeva‚ které lze koupit v papírnictví. Tlačenku uložíme do chladu a necháme alespoň dvě hodiny ztuhnout. Podáváme s pečivem.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špekáčky v pivu

Špekáčky v pivu

Špekáčky se sladkou pivní chutí jsou pochoutkou celé rodiny.
Za pár korun /19.02.12
Bramborové koule plněné sýrovou směsí

Bramborové koule plněné sýrovou směsí

Do sýrové náplně můžeš přidat nastrouhaný salám.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /01.08.15
Petrželové knedlíčky s droždím

Petrželové knedlíčky s droždím

Vývar z králíka je ještě lepší než slepičí.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /19.04.15
Pohankové smaženky

Pohankové smaženky

Můžeš je dochutit nasekaným libečkem.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /27.04.16
Masový koláč

Masový koláč

Nechtělo se mi vařit stále dokola klasickou sekanou, a tak jsem jednou připravila mleté ...
Za pár korun /06.10.08
Brambory s lečem

Brambory s lečem

Jestli chceš jídlo ostré, přidej chilli.
Markéta Dvořáková, Pavlov
Za pár korun /23.12.11
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama