Reklama
Želatinová tlačenka
Fotogalerie:

Želatinová tlačenka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tato oblíbená tlačenka se hodí nejen k večeři, ale určitě poslouží jako vynikající pohoštění pro návštěvu. A když nás čeká konzumace alkoholu – její nakyslá chuť příjemně zneutralizuje následky nadměrného popíjení.
Blanka Dihlová, Ludgeřovice

Ingredience

  • 1 sklenička tatarka
  • 3 okurka kyselá
  • 1vaječná želatina
  • 200 g salám drůbeží
  • 1 cibule
  • 4-5 vejce
  • 1 sklenička moravanka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    K nálevu z Moravanky přidáme jednu lžíci octa‚ tři lžíce vody a sůl podle chuti. Vše mírně ohřejeme a přidáme želatinu. Želatinu mů­že­me také připravit zvlášť podle návodu na obalu.


  2. krok2
    Mezitím si uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je‚ nakrájíme na kostičky a přidáme k nakrájené cibuli‚ salámu a k Moravance‚ ze které jsme vyndali feferonku a cibulky. Okurku a papriku z Moravanky nakrájíme na kostičky. Ke všemu přidáme tatarskou omáčku a přilijeme připravenou želatinu.
  3. krok3
    Celou směs promícháme a nalijeme buď do formy na srnčí hřbet, nebo do tlačenkového střeva‚ které lze koupit v papírnictví. Tlačenku uložíme do chladu a necháme alespoň dvě hodiny ztuhnout. Podáváme s pečivem.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapečený celer s uzeným

Zapečený celer s uzeným

Celer dodá uzenému masu báječný šmak. Květa Kroupová, Praha
Za pár korun /21.11.14
Smažená cuketa v bramboráku

Smažená cuketa v bramboráku

Kolečka polož na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Tedy pokud je nesníš ...

Za pár korun /10.09.16
Vepřové maso s kysaným zelím

Vepřové maso s kysaným zelím

Rychlé, jednoduché a chutné jídlo, které dobře zasytí.
Lenka Trnková, Ostrava
Za pár korun /04.01.14
Kuřecí maso zapečené s kaší

Kuřecí maso zapečené s kaší

Místo špenátu je možné použít mangold.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /30.05.15
Rajské krůtí rizoto

Rajské krůtí rizoto

Kulatozrnná rýže natural se konzistencí blíží rýži arborio určené na rizoto. ...
Za pár korun /01.06.12
Psaníčka s jatýrky a hráškem

Psaníčka s jatýrky a hráškem

Tymián dodá vůni léta a exotiky.

Denisa Chlupáčová, Brno

Za pár korun /21.02.15
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama