Reklama
Želatinová tlačenka
Fotogalerie:

Želatinová tlačenka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tato oblíbená tlačenka se hodí nejen k večeři, ale určitě poslouží jako vynikající pohoštění pro návštěvu. A když nás čeká konzumace alkoholu – její nakyslá chuť příjemně zneutralizuje následky nadměrného popíjení.
Blanka Dihlová, Ludgeřovice

Ingredience

  • 1 sklenička tatarka
  • 3 okurka kyselá
  • 1vaječná želatina
  • 200 g salám drůbeží
  • 1 cibule
  • 4-5 vejce
  • 1 sklenička moravanka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    K nálevu z Moravanky přidáme jednu lžíci octa‚ tři lžíce vody a sůl podle chuti. Vše mírně ohřejeme a přidáme želatinu. Želatinu mů­že­me také připravit zvlášť podle návodu na obalu.


  2. krok2
    Mezitím si uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je‚ nakrájíme na kostičky a přidáme k nakrájené cibuli‚ salámu a k Moravance‚ ze které jsme vyndali feferonku a cibulky. Okurku a papriku z Moravanky nakrájíme na kostičky. Ke všemu přidáme tatarskou omáčku a přilijeme připravenou želatinu.
  3. krok3
    Celou směs promícháme a nalijeme buď do formy na srnčí hřbet, nebo do tlačenkového střeva‚ které lze koupit v papírnictví. Tlačenku uložíme do chladu a necháme alespoň dvě hodiny ztuhnout. Podáváme s pečivem.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hranolky se zeleninou jedna báseň

Hranolky se zeleninou jedna báseň

Spolu s hranolky děti zbaští zeleninu, ani nebudou vědět jak. Věra Čížkovská, Praha ...
Za pár korun /17.06.12
Sýrové rohlíčky

Sýrové rohlíčky

Je jich hodně, ale hned se po nich zapráší.
Zuzana Dudová, Český Těšín
Za pár korun /28.02.10
Pizza s krabím masem

Pizza s krabím masem

Svou výraznou chuť si zachovává i zastudena.
Barbora Vávrová, Břestek
Za pár korun /01.08.11
Smetanová žemlovka

Smetanová žemlovka

Babička mi vždycky horkou žemlovku na talíři polila máslem. Já místo toho dávám ...
Za pár korun /22.12.10
Cuketové placky

Cuketové placky

Jsou výborné k večeři se sklenkou piva, ale neurazí ani návštěvu.
Lída Smolková, ...
Za pár korun /14.11.11
Bramborový guláš

Bramborový guláš

Obyčejné jídlo, které celá rodina miluje.

Ivo Zdenický, Přerov

Za pár korun /09.01.16
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama