Ingredience
- 1 sklenička tatarka
- 3 okurka kyselá
- 1vaječná želatina
- 200 g salám drůbeží
- 1 cibule
- 4-5 vejce
- 1 sklenička moravanka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
K nálevu z Moravanky přidáme jednu lžíci octa‚ tři lžíce vody a sůl podle chuti. Vše mírně ohřejeme a přidáme želatinu. Želatinu můžeme také připravit zvlášť podle návodu na obalu.
-
Mezitím si uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je‚ nakrájíme na kostičky a přidáme k nakrájené cibuli‚ salámu a k Moravance‚ ze které jsme vyndali feferonku a cibulky. Okurku a papriku z Moravanky nakrájíme na kostičky. Ke všemu přidáme tatarskou omáčku a přilijeme připravenou želatinu.
-
Celou směs promícháme a nalijeme buď do formy na srnčí hřbet, nebo do tlačenkového střeva‚ které lze koupit v papírnictví. Tlačenku uložíme do chladu a necháme alespoň dvě hodiny ztuhnout. Podáváme s pečivem.