Reklama
Závitek s pórkem
Fotogalerie:

Závitek s pórkem

Alena Vlachová
Alena Vlachová
Praha

Smetana žlutou omáčku krásně zjemní. 

Alena Vlachová, Praha 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 200g hovězí maso
  • špetka pepř a sůl
  • 1 lžička dijonská hořčice
  • 8 cm pórek
  • 1 plátek salám
  • 1 lžíčka kapary
  • trocha olivový olej
  • 200ml vývar
  • 1 cibule
  • 2 žampiony
  • 1 lžička hladká mouka
  • 1/2 lžičky karí
  • 2 lžíce zakysaná smetana

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

1

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plátek vložíme mezi potravinářskou fólii a rozklepeme. Podle chuti osolíme‚ opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Přidáme omytý kousek pórku, proužky oblíbeného trvanlivého salámu a také kapary. 

  2. Maso zavineme, zašpendlíme jehlicí nebo svážeme kuchyňským provázkem a dáme na olej. Ze všech stran opečeme – maso zbělá a zatáhne se. Pak podlijeme polovinou vývaru a přikryté pokličkou zvolna dusíme na mírném ohni do změknutí. Pokud nemáme vlastní domácí hovězí vývar, můžeme použít i koupený bujon bez konzervantů – tekutý nebo Natur od Vitany. 

  3. Mezitím si připravíme omáčku: oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a pak na oleji zpěníme. Přidáme nakrájené plátky žampionů‚ podle chuti osolíme a mírně opep-říme. Orestujeme‚ zaprášíme moukou‚ přidáme karí a zalijeme zbylým vývarem. 

  4. Promícháme‚ povaříme a nakonec přidáme zakysanou smetanu a již nevaříme. Závitek servírujeme s omáčkou a s vařenými bramborami nebo dlouhozrnnou rýží. Můžeme ozdobit čerstvou sekanou petrželkou. Pokud jsme závitek svazovali provázkem, ještě před vložením na talíř jej odstraníme. Jehlici můžeme ponechat.

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátový závin se sýrem

Špenátový závin se sýrem

Jeho chuť je jedinečná, zkus to! Andrea Jílková, Polička
Za pár korun /20.02.15
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Jestli tvůj muž nechce jíst zeleninu, zabal mu ji do masa.

Růžena Bouzková, Znojmo

Za pár korun /06.02.13
Brokolice zapečená s kuřecím masem

Brokolice zapečená s kuřecím masem

Zamaskovaná brokolice chutná i dětem.

Irina Ivanova, Ostrava

Za pár korun /05.04.16
Vaječná  tlačenka

Vaječná tlačenka

Podávám ji buď samotnou jako předkrm, nebo ji rozložím na plátky veky, ...

Za pár korun /25.03.14
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Bylinkové karbanátky

Bylinkové karbanátky

A když už je oheň rozdělaný, opeču k nim i slaninku.

Josef Antala, Odolena Voda

Za pár korun /06.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu