Reklama
Reklama
Závitek s pórkem
Fotogalerie:

Závitek s pórkem

Alena Vlachová
Alena Vlachová
Praha

Smetana žlutou omáčku krásně zjemní. 

Alena Vlachová, Praha 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 200g hovězí maso
  • špetka pepř a sůl
  • 1 lžička dijonská hořčice
  • 8 cm pórek
  • 1 plátek salám
  • 1 lžíčka kapary
  • trocha olivový olej
  • 200ml vývar
  • 1 cibule
  • 2 žampiony
  • 1 lžička hladká mouka
  • 1/2 lžičky karí
  • 2 lžíce zakysaná smetana

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

1

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plátek vložíme mezi potravinářskou fólii a rozklepeme. Podle chuti osolíme‚ opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Přidáme omytý kousek pórku, proužky oblíbeného trvanlivého salámu a také kapary. 

  2. Maso zavineme, zašpendlíme jehlicí nebo svážeme kuchyňským provázkem a dáme na olej. Ze všech stran opečeme – maso zbělá a zatáhne se. Pak podlijeme polovinou vývaru a přikryté pokličkou zvolna dusíme na mírném ohni do změknutí. Pokud nemáme vlastní domácí hovězí vývar, můžeme použít i koupený bujon bez konzervantů – tekutý nebo Natur od Vitany. 

  3. Mezitím si připravíme omáčku: oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a pak na oleji zpěníme. Přidáme nakrájené plátky žampionů‚ podle chuti osolíme a mírně opep-říme. Orestujeme‚ zaprášíme moukou‚ přidáme karí a zalijeme zbylým vývarem. 

  4. Promícháme‚ povaříme a nakonec přidáme zakysanou smetanu a již nevaříme. Závitek servírujeme s omáčkou a s vařenými bramborami nebo dlouhozrnnou rýží. Můžeme ozdobit čerstvou sekanou petrželkou. Pokud jsme závitek svazovali provázkem, ještě před vložením na talíř jej odstraníme. Jehlici můžeme ponechat.

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí maso zapečené s kaší

Kuřecí maso zapečené s kaší

Místo špenátu je možné použít mangold. Andrea Jílková, Polička
Za pár korun /30.05.15
Kapusta pod peřinkou

Kapusta pod peřinkou

Zeleninu bychom měli jíst každý den.
Markéta Rambousková, Hostivice
Za pár korun /02.02.10
Cukeťák se sýrem

Cukeťák se sýrem

Můžeš použít pikantnější klobásu.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /19.08.17
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Můžeme podávat s opečenými krutony.

Tereza Grundová, Brno 

Za pár korun /06.03.16
Plněné brambory II

Plněné brambory II

Chutnají výborně se zeleninovým salátem.
Kateřina Volfová, Polička
Za pár korun /09.11.08
Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Jsou snadné, upeče je opravdu každý začátečník.
Petra Javorská,
České ...
Za pár korun /28.02.10
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama