Reklama
Závitek s pórkem
Fotogalerie:

Závitek s pórkem

Alena Vlachová
Alena Vlachová
Praha

Smetana žlutou omáčku krásně zjemní. 

Alena Vlachová, Praha 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 200g hovězí maso
  • špetka pepř a sůl
  • 1 lžička dijonská hořčice
  • 8 cm pórek
  • 1 plátek salám
  • 1 lžíčka kapary
  • trocha olivový olej
  • 200ml vývar
  • 1 cibule
  • 2 žampiony
  • 1 lžička hladká mouka
  • 1/2 lžičky karí
  • 2 lžíce zakysaná smetana

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

1

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plátek vložíme mezi potravinářskou fólii a rozklepeme. Podle chuti osolíme‚ opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Přidáme omytý kousek pórku, proužky oblíbeného trvanlivého salámu a také kapary. 

  2. Maso zavineme, zašpendlíme jehlicí nebo svážeme kuchyňským provázkem a dáme na olej. Ze všech stran opečeme – maso zbělá a zatáhne se. Pak podlijeme polovinou vývaru a přikryté pokličkou zvolna dusíme na mírném ohni do změknutí. Pokud nemáme vlastní domácí hovězí vývar, můžeme použít i koupený bujon bez konzervantů – tekutý nebo Natur od Vitany. 

  3. Mezitím si připravíme omáčku: oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a pak na oleji zpěníme. Přidáme nakrájené plátky žampionů‚ podle chuti osolíme a mírně opep-říme. Orestujeme‚ zaprášíme moukou‚ přidáme karí a zalijeme zbylým vývarem. 

  4. Promícháme‚ povaříme a nakonec přidáme zakysanou smetanu a již nevaříme. Závitek servírujeme s omáčkou a s vařenými bramborami nebo dlouhozrnnou rýží. Můžeme ozdobit čerstvou sekanou petrželkou. Pokud jsme závitek svazovali provázkem, ještě před vložením na talíř jej odstraníme. Jehlici můžeme ponechat.

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborové placky

Bramborové placky

Při tvoření placek si máčej ruce ve vodě. Veronika Henschová, Litoměřice
Za pár korun /19.01.13
Zapečené palačinky

Zapečené palačinky

Na nedělní snídani si občas ráda udělám trochu víc času.

Andrea Jílková, Polička

...
Za pár korun /18.03.16
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Při nedělním obědě by neměla dobrá polévka nikdy chybět.

Ivan Novotný, Ostrava

Za pár korun /20.04.15
Krkovička zapečená s brambory

Krkovička zapečená s brambory

Výborná rychlovka, která nedá moc práce.

Tereza Hájková, Ostrava

Za pár korun /15.02.13
Sýrovo-celerová pomazánka

Sýrovo-celerová pomazánka

Mám ráda kolem sebe své blízké a přátele, a tak často řeším, čím je ...
Za pár korun /15.12.08
Celerový nákyp s ořechy

Celerový nákyp s ořechy

Ti, kdo neopovrhují zeleninou, si učitě pošmáknou.

Tamara Sujová, Sokolov

Za pár korun /14.04.16
 

Nejnovější

Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...
Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
Ořechový moučník s punčovými piškoty

Ořechový moučník s punčovými piškoty

Jen se po nich zaprášilo, jsou jemné díky krému i mletým ořechům s mandlemi.

Martina ...

Sladký život /22.03.17
Oválky

Oválky

Pekla je moje babička a jako děti jsme je milovali.

Věra Kmínková, Hořice

Sladký život /22.03.17
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Kuřátka v rukole

Kuřátka v rukole

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Všehochuť /21.03.17
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama