Reklama
Závitek s pórkem
Fotogalerie:

Závitek s pórkem

Alena Vlachová
Alena Vlachová
Praha

Smetana žlutou omáčku krásně zjemní. 

Alena Vlachová, Praha 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 200g hovězí maso
  • špetka pepř a sůl
  • 1 lžička dijonská hořčice
  • 8 cm pórek
  • 1 plátek salám
  • 1 lžíčka kapary
  • trocha olivový olej
  • 200ml vývar
  • 1 cibule
  • 2 žampiony
  • 1 lžička hladká mouka
  • 1/2 lžičky karí
  • 2 lžíce zakysaná smetana

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

1

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plátek vložíme mezi potravinářskou fólii a rozklepeme. Podle chuti osolíme‚ opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Přidáme omytý kousek pórku, proužky oblíbeného trvanlivého salámu a také kapary. 

  2. Maso zavineme, zašpendlíme jehlicí nebo svážeme kuchyňským provázkem a dáme na olej. Ze všech stran opečeme – maso zbělá a zatáhne se. Pak podlijeme polovinou vývaru a přikryté pokličkou zvolna dusíme na mírném ohni do změknutí. Pokud nemáme vlastní domácí hovězí vývar, můžeme použít i koupený bujon bez konzervantů – tekutý nebo Natur od Vitany. 

  3. Mezitím si připravíme omáčku: oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a pak na oleji zpěníme. Přidáme nakrájené plátky žampionů‚ podle chuti osolíme a mírně opep-říme. Orestujeme‚ zaprášíme moukou‚ přidáme karí a zalijeme zbylým vývarem. 

  4. Promícháme‚ povaříme a nakonec přidáme zakysanou smetanu a již nevaříme. Závitek servírujeme s omáčkou a s vařenými bramborami nebo dlouhozrnnou rýží. Můžeme ozdobit čerstvou sekanou petrželkou. Pokud jsme závitek svazovali provázkem, ještě před vložením na talíř jej odstraníme. Jehlici můžeme ponechat.

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Broskvový kompot

Broskvový kompot

I ve městě sklízíme zlatou úrodičku. Vlaďka Ježková, Pardubice
Za pár korun /12.12.08
Jednoduchá pizza

Jednoduchá pizza

Bez pekárny bych se dnes už neobešla.

Iveta Šedivá, České Budějovice

Za pár korun /28.02.12
Rajské krůtí rizoto

Rajské krůtí rizoto

Kulatozrnná rýže natural se konzistencí blíží rýži arborio určené na rizoto. ...
Za pár korun /01.06.12
Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Velice jednoduchý pokrm, kterým zajisté příjemně překvapíte nejen svou rodinu!
Lucie ...
Za pár korun /10.03.12
Bramborový salát  s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

V této úpravě jej máme nejraději.

Blanka Bártová, Litoměřice

Za pár korun /28.11.15
Hrnek plný chuti

Hrnek plný chuti

Recept mám od své babičky.

Irena Ivanová, Ostrava

Za pár korun /04.08.12
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama