Reklama
Závin se zelím
Fotogalerie:

Závin se zelím

Míša Řezníčková

Praha
Nepotrpím si na sladké, a tak jsem zkusila udělat závin naslano. S listovým těstem se dobře pracuje a závin s uzeným i se zelím je prostě skvělý!
Míša Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 1 balení těsto listové
  • 250 g zelí kysané
  • 250 g maso uzené
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česnek
  • špetka kmín
  • 1 vejce
  • mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí přendáme do odkapávače a necháme od­téct všech­nu přebytečnou te­ku­tinu.
  2. Mleté maso na­krájíme na malé kousky.
  3. Z listového těsta na pomoučeném vále rozválíme tenký plát.
  4. Na střed plátu naklademe okapané kyselé zelí, kous­ky nakrájeného uzeného masa.
  5. Směs na závěr dochutíme dle vlast­ních potřeb solí, pepřem, kmínem a utřeným česnekem. Směs stačí navrchu posypat.
  6. Plát s ochucenou směsí za­balíme. Nejprve z jedné a poté z druhé strany, konce závinu založíme dospod. Tak zabráníme, aby se šťavnatá náplň do­sta­la ven.
    Podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuřecí nudličky na česneku

Kuřecí nudličky na česneku

Česnekem nešetři, dodá nudličkám říz. Dana Wróblová, Střítež
Za pár korun /09.11.10
Bazalková omáčka

Bazalková omáčka

Je hotová během chvilky.

Kateřina Mezerová, Týn nad Vltavou

Za pár korun /04.07.15
Zapečený celer s uzeným

Zapečený celer s uzeným

Je vynikající s bramborovou kaší. 

Božena Kolářová, Pouště 

Za pár korun /27.02.12
Kapustová polévka s opečenou žemlí

Kapustová polévka s opečenou žemlí

Je to skvělá pochoutka pro chladné dny. Spolehlivě zahřeje.

Alžběta Brdková, Liberec

Za pár korun /08.06.14
Kuřecí maso zapečené s kaší

Kuřecí maso zapečené s kaší

Místo špenátu je možné použít mangold.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /30.05.15
Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

Zeleninová jídla vůbec nemusí být nudná.

Dominika Caisová, Zlín

Za pár korun /18.11.14
 

Nejnovější

Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím. Alice Novotná, Benešov
Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama