Reklama
Závin se zelím
Fotogalerie:

Závin se zelím

Míša Řezníčková

Praha
Nepotrpím si na sladké, a tak jsem zkusila udělat závin naslano. S listovým těstem se dobře pracuje a závin s uzeným i se zelím je prostě skvělý!
Míša Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 1 balení těsto listové
  • 250 g zelí kysané
  • 250 g maso uzené
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česnek
  • špetka kmín
  • 1 vejce
  • mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí přendáme do odkapávače a necháme od­téct všech­nu přebytečnou te­ku­tinu.
  2. Mleté maso na­krájíme na malé kousky.
  3. Z listového těsta na pomoučeném vále rozválíme tenký plát.
  4. Na střed plátu naklademe okapané kyselé zelí, kous­ky nakrájeného uzeného masa.
  5. Směs na závěr dochutíme dle vlast­ních potřeb solí, pepřem, kmínem a utřeným česnekem. Směs stačí navrchu posypat.
  6. Plát s ochucenou směsí za­balíme. Nejprve z jedné a poté z druhé strany, konce závinu založíme dospod. Tak zabráníme, aby se šťavnatá náplň do­sta­la ven.
    Podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Trufado

Trufado

Nejchutnější jsou v této směsi pokrájená masitá rajčata, která mají více dužiny. ...
Za pár korun /01.10.16
Zapečené bolognese

Zapečené bolognese

Nabízím osvědčený recept na těstoviny.
Hana Koptová, Doksy
Za pár korun /18.08.08
Zapékané halušky

Zapékané halušky

Nám moc chutnají, dej si taky.
Lenka Lajtkepová, Blížkovice
Za pár korun /13.10.11
Ovocný korpus

Ovocný korpus

Je lepší až druhý den, když se odleží.
Jiřina Dobiášová, Hrušovany
Za pár korun /19.11.10
Brokolice v sýrové omáčce

Brokolice v sýrové omáčce

Dokazuje, že co je zdravé, je také moc dobré.
Stefanie Preislerová, Tišnov
Za pár korun /12.01.09
Bulharský salát s řepou

Bulharský salát s řepou

Na dovolené nám všem moc chutnal.

Eliška Hejkalová Robová, Praha

Za pár korun /01.10.16
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama