Ingredience
- 1 balení těsto listové
- 250 g zelí kysané
- 250 g maso uzené
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česnek
- špetka kmín
- 1 vejce
- mouka hladká
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zelí přendáme do odkapávače a necháme odtéct všechnu přebytečnou tekutinu.
-
Mleté maso nakrájíme na malé kousky.
-
Z listového těsta na pomoučeném vále rozválíme tenký plát.
-
Na střed plátu naklademe okapané kyselé zelí, kousky nakrájeného uzeného masa.
-
Směs na závěr dochutíme dle vlastních potřeb solí, pepřem, kmínem a utřeným česnekem. Směs stačí navrchu posypat.
-
Plát s ochucenou směsí zabalíme. Nejprve z jedné a poté z druhé strany, konce závinu založíme dospod. Tak zabráníme, aby se šťavnatá náplň dostala ven.Podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou.