Reklama
Závin se zelím
Fotogalerie:

Závin se zelím

Míša Řezníčková

Praha
Nepotrpím si na sladké, a tak jsem zkusila udělat závin naslano. S listovým těstem se dobře pracuje a závin s uzeným i se zelím je prostě skvělý!
Míša Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 1 balení těsto listové
  • 250 g zelí kysané
  • 250 g maso uzené
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česnek
  • špetka kmín
  • 1 vejce
  • mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí přendáme do odkapávače a necháme od­téct všech­nu přebytečnou te­ku­tinu.
  2. Mleté maso na­krájíme na malé kousky.
  3. Z listového těsta na pomoučeném vále rozválíme tenký plát.
  4. Na střed plátu naklademe okapané kyselé zelí, kous­ky nakrájeného uzeného masa.
  5. Směs na závěr dochutíme dle vlast­ních potřeb solí, pepřem, kmínem a utřeným česnekem. Směs stačí navrchu posypat.
  6. Plát s ochucenou směsí za­balíme. Nejprve z jedné a poté z druhé strany, konce závinu založíme dospod. Tak zabráníme, aby se šťavnatá náplň do­sta­la ven.
    Podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové pusinky

Bramborové pusinky

Mám mlsnou rodinu a nezbývá mi než vymýšlet různé finty, aby si na něčem pochutnala. ...
Za pár korun /01.09.08
Rychlá klobásková omáčka

Rychlá klobásková omáčka

Když je velký hlad, hutná omáčka přijde vhod.

Karin Dohnálková, Dubňany

Za pár korun /21.09.12
Pikantní oukrop

Pikantní oukrop

Když na tebe leze chřipka, zaženeš ji česnekem.
Eva Šarfová, Benešov
Za pár korun /30.03.10
Pečený lilek s hermelínem

Pečený lilek s hermelínem

Jíme teplé a přikusujeme křupavou bagetu.

Jan Horák, Praha

Za pár korun /16.09.16
Boršč s kloboučkem z pesta

Boršč s kloboučkem z pesta

Pesto se dá udělat i doma ze sušených rajčat.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /10.01.13
Cibulky plněné masem a zelím

Cibulky plněné masem a zelím

Červená cibule má příjemně nasládlou příchuť a je jemnější.

Evelína Macharová, ...

Za pár korun /14.08.14
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama