Reklama
Zapékaný celer
Fotogalerie:

Zapékaný celer

Lucie Málková

Ostrov nad Ohří
Pro vegetariány sice toto jídlo není, ale ostatním určitě zachutná.
Lucie Málková,  Ostrov nad Ohří

Ingredience

  • 200 g slanina anglická
  • 400 ml smetana
  • 300 ml mléko
  • 3 stroužky česnek
  • 4 snítky rozmarýn
  • špetka chilli paprička červená
  • 1 lžíce hořčice dijonská
  • 1 celer
  • 500 g brambory
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a nasucho ji opražíme na pánvi.
  2. Smetanu s mlékem svaříme a přidáme prolisovaný česnek, rozmarýn, mleté chilli papričky a pikantní hořčici.
  3. Celer očistíme, okrájíme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky.
  4. Dno pekáčku polijeme trochou smetanové směsi, poklademe celerem, na to nasypeme slaninu a nakonec dáme vrstvu brambor, které podle chuti osolíme.
  5. Vše stále opakujeme, dokud máme suroviny, končíme vrstvou brambor.
  6. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby, pečeme na 170  °C přibližně 1 hodinu.

    TIP: Pokud budou pokrm konzumovat děti, nedávej chilli papričky a místo pikantní hořčice použij raději jen klasickou plnotučnou.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bašta strýce Pepina

Bašta strýce Pepina

Bulgur je lámaná celozrnná pšenice. Snadno se připravuje.  Jitka Jasná, ...
Za pár korun /20.10.15
Pečenáče

Pečenáče

Originální pohoštění pro návštěvu.
Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí
Za pár korun /03.02.11
Noky s hříbkovou omáčkou

Noky s hříbkovou omáčkou

V sezoně hub se těším na tuhle dobrotu.

Denisa Lacinová, Znojmo

Za pár korun /18.05.15
Dušená kapusta  se salámem

Dušená kapusta se salámem

Obyčejné jídlo jako z časů našich babiček nám moc chutná.
...
Za pár korun /03.04.09
Kuřecí nudličky na česneku

Kuřecí nudličky na česneku

Česnekem nešetři, dodá nudličkám říz.
Dana Wróblová, Střítež
Za pár korun /09.11.10
Vejce plněná lososovou pomazánkou

Vejce plněná lososovou pomazánkou

Jestli přemýšlíš, jaké připravit na Velikonoce jednoduché a rychlé slané ...
Za pár korun /09.04.12
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama